Türkiye’nin Seri Katilleri Bebek Yüzlü Katil

Türkiye’nin Seri Katilleri Bebek Yüzlü Katil

Temiz yüzü ve masum görüntüsü ile “Bebek Yüzlü Katil” lakabını alan Ali Kaya; Türkiye’nin Seri Katilleri arasında, işlediği 10 cinayet ile yer almaktadır. Ali Kaya tıpkı Antep Canavarı Abdullah Dayı gibi Gaziantep doğumludur. 1980 yılında dünyaya gelmiştir.

Türkiye’nin Seri Katilleri Bebek Yüzlü Katil ; Ali KAYA

Türkiye’nin Seri Katilleri Bebek Yüzlü Katili’nin İlk Cinayetinin Kurbanı Amcasıydı

Küçük yaşlarda işlediği çeşitli suçlardan sürekli içeri girip çıkan Ali Kaya, cezaeviyle küçük yaşlarda tanıştı. Ancak cezaevi ile tanışması bir cinayet nedeniyle değildi. Ali Kaya, ilk cinayetini 1997 yılında 17 yaşındayken amcasını bıçakla öldürerek işledi. O yıllarda Ali Kaya Alanya’da bir emlak bürosunda çalışıyordu. Yapılan yargılama sonucunda 5 yıl ağır hapis cezası aldı. Ancak Ali Kaya bu cinayeti neden işlediğini söylemedi, kimse de neden öldürdüğünü bilemedi.

Ali Kaya 1999 yılında şartlı tahliyeden faydalanarak cezaevinden çıktı. Adana’ya giderek annesine cinsel istismarda bulunduğunu öğrendiği, Zeynel Abidin Gümüş’ü öldürdü. Olay yerine; “Allah beni çağırıyor, en kısa sürede günahkarlarla hesaplaşacağım” notu bırakan Ali Kaya yeniden cezaevindeydi.

Her gönderildiği cezaevinde disiplinsiz davranışlar sergileyen Ali Kaya’ya, sürekli başka bir cezaevine sürülmekteydi. Son olarak gönderildiği Elâzığ cezaevinde yattığı sırada Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine nakledildi. Akli dengesinin yerinde olmadığı teşhisi konularak, kapalı alanda tutulamaz raporu verildi. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Ali Kaya, ilk cinayetini işlediği Alanya’ya geri döndü. Alanya’da ilk olarak biri müzikhol sahibi üç kişiyi bıçakladı. Müzikhol sahibi olay yerinde, diğer iki kişi ise kaldırıldığı hastanede vefat etti. Ancak ruh sağlığının yerinde olmadığına dair raporu olan Ali Kaya gözaltına bile alınmadı.

Türkiye’nin Seri Katilleri Bebek Yüzlü Katil ; Ali KAYA

Teşhis; “Kişilik Bozukluğu”

Ardından ilk yattığı Alanya cezaevinin müdürü ve bir infaz koruma memurunu sokakta bıçaklayarak öldürdü. Ardından bu kez de Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine yatırıldı. Kişilik Bozukluğu tanısı konulan Ali Kaya hastanede tedavi altındayken; 13 Mart 2000 gecesi “cinsel istismarcı ve çocuk katili” oda arkadaşı Ayhan Kartal’ı öldürdü. “Bebek Yüzlü Katil” lakabını da bu cinayet sonrasında aldı. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde uygulanan tedavinin ardından 2001 yılında Şanlıurfa Cezaevine nakli gerçekleşti.

İlk Firar

2003 yılında Şanlıurfa yarı açık cezaevinden firar etti. Bir yıla yakın süren özgürlüğünün ardından 2004 yılında Alanya’da yakalandı. Yakalandığında üzerinde Erdal Yılmaz isimli sahte bir kimlik ve küçükken kendisine taciz ettiğini iddia ettiği önemli kişi ve iş adamlarının bulunduğu bir liste ile yakalandı. Bu listenin bir ölüm listesi olduğunu itiraf eden Kaya; “Düşmanların ve günahkarların karşısına yeniden çıkacağım, şimdiye kadar başarılı olamadım ancak toplumu kötü insanlardan arındıracağım” dedi.

Bebek Yüzlü Katil Ali Kaya son cinayetini 06 Nisan 2012 yılında işledi. Adam yaralama, gasp, uyuşturucu satmak ve bulundurmak suçlarından sabıkalı olan Mehmet Poyraz’ı abisinin evinde silahla vurarak öldürdü.

Türkiye’nin Seri Katilleri Bebek Yüzlü Katil ; Ali KAYA

İkinci Firar

Ali Kaya’nın yeni durağı artık Gaziantep cezaeviydi. 05 Ocak 2014 tarihinde hükümlü olarak bulunduğu Gaziantep cezaevinde yapılan açık görüşü fırsat bilen Bebek yüzlü katil Ali Kaya ikinci defa firar etmeyi başardı. Saat 10:30 civarlarında, 5 metrelik duvarı ve üzerinde bulunan jiletli telleri aşmayı başaran Ali Kaya, 2 saat boyunca otoparkta bulunan bir cezaevi nakil aracının altında saklandıktan sonra açık görüşten dönen kalabalığa karışacak cezaevinden çıkmayı başarmıştır. Ali Kaya’nın olmadığı firar ettiği günün akşamı yapılan koğuş sayımında ortaya çıkmıştır. Firarından yaklaşık 3 ay sonra Gaziantep’de bir arkadaşının evinde saklandığı istihbaratına ulaşılan Ali Kaya, yapılan operasyonda evden kaçmaya çalışırken yakalandı. Suriye sınırını geçme planları olduğu belirlenen bebek yüzlü katilin elinde bir tabanca ve on kişilik bir ölüm listesi yer almaktaydı.

Tornavidali Katil : Yavuz Yapıcıoğlu konulu blog yazımız için tıklayınız.

Türkiye’nin Seri Katilleri Bebek Yüzlü Katil

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir