Yediemin Depoları Ücret Tarifesi 2023

Yediemin Depoları Ücret Tarifesi 2023

Her yıl olduğu gibi bu yılda aralık ayında 2023 yılına ait yediemin ücretleri Resmi Gazete ‘de yayınlandı. Tarifedeki fiyatlar 1 Ocak 2023 itibari ile yürürlüğe girdi. Tarifenin hükümleri Adalet Bakanlığınca yürütülmektedir.

Yediemin Bazı Ücretleri ve Muhafaza Kuralları

  • Altı aydan sonraki muhafaza süresi için tablodaki ücretlerin yarı oranında uygulama yapılmalıdır.
  • Muhafaza ücretinin başlangıç tarihi malın depoya teslim tarihi ile başlar.
  • Malın muhafaza altına alındığı yer ile teslim edileceği depo arasındaki uzaklık daha fazla olsa dahi nakliye ve çekici ücreti 50 kilometre mesafe için ödenecek miktarı geçemez.
  • Malın teslim edileceği deponun bulunduğu mahallin tarifede yer alan ücret tablosundaki bölgesi dikkate alınıp muhafaza ücreti hesap edilmelidir.
  • Çilingir ücreti hesap edilirken; açılacak kapı, araç ya da kasanın basit, güvenlikli ya da yüksek güvenlikli olmasına bakılmaz. Tarifede belirtilen sınırlar dahilinde ücret takdir olunur.
  • İcra ve iflas dairelerince tahliye, tedbir ve muhafaza gerektiren diğer hâllerde hacizli olmayan taşınır malların yediemine teslim edilmesi aşamasında muhafaza ücreti ücret tablosu dikkate alınarak hazırlanır. Ayrıca bu ücret beş günlük ücret toplamından az olamaz.
  • İcra ve iflâs daireleri; bu tarifeye göre hesap edilen muhafaza avansını alacaklıdan peşin olarak tahsil eder.
  • Muhafaza avansı hesaplanırken malın en az üç aylık muhafaza gideri dikkate alınır.
  • Muhafaza avansının yeterli olmadığı durumlarda; haczi yapan memur avansın tamamlanması için alacaklıya makul bir süre verebilir.

2023 Yılına Ait Yediemin Ücretleri

KolayOfis Programında Yediemin Bilgilerini Kaydetme İşlemi

KolayOfis Hukuk Otomasyon Standart, Gold ve Premium paket kullanıcılarımız İcra İşlemleri menüsü altında yer alan Eklenmiş Takiplerimden yediemin bilgisini girmek istedikleri icra takibi açmalı. Ardından Hesap Özeti sekmesinde yer alan Haciz İşlemleri alanından haciz işlemine ait bilgileri girebilirsiniz. Bu işlemlerin nasıl yapıldığına dair detaylı bir videoyu yazımızın sonunda bulabilirsiniz. Ayrıca ücret tarifesine ulaşabileceğiniz linki de yazımızın sonunda bulabilirsiniz.

Lisanslı Yediemin Depoları Yönetmeliği Ücret Tarifesi

Haciz İşlemleri – YouTube

Yediemin Depoları Ücret Tarifesi 2023

KolayOfis’de Haciz İşlemleri adlı yazımızı okumak için tıklayınız

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir