İstanbul Barosu Başkan Adayları - 2018

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018

5 Nisan 1878 yılında kurulan İstanbul Barosu, kuruluşunun 140 ncı yılında seçimlere hazırlanıyor. 14 Ekim 2018 tarihinde, Haliç Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecek seçimlere, rekor katılımla 9 aday katılacak. Bu adayların 2 si bağımsız olmakla birlikte, 6 ayrı gruptan 7 ayrı aday yer alacak. Ayrıca İstanbul Barosu, yaklaşık 41 bin kayıtlı avukat ile dünyanın en büyük baroları arasında yer almaktadır.

İstanbul Barosu Tarihçesi için tıklayınız…

Son sekiz dönemdir seçimleri kazanan Önce İlke Çağdaş Avukatlar grubu seçime, iki adayla girecek. Bu adaylardan biri İstanbul Baro’ sunun mevcut başkanı Mehmet DURAKOĞLU.

Bizler MicroDestek ekibi olarak İstanbul Barosu Başkan Adaylarını kısaca sizlere tanıtmak istedik.

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018

Av. Mehmet DURAKOĞLU (Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu)

İstanbul Barosu Başkan Adayları - 2018 - Av. Mehmet DURAKOĞLU

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018 – Av. Mehmet DURAKOĞLU

Daha önceki dönemlerde Do.Dr.Av.Ümit KOCASAKAL’ ın yardımcılığını yapan Mehmet DURAKOĞLU, “Kaldığımız Yerden Devam” sloganı ile 2016 yılında ilk defa girdiği seçimlerde, diğer adaylar arasından en çok oyu olarak İstanbul Barosunun yeni başkanı olarak seçilmişti. 1956 yılında Sivas’ da doğan DURAKOĞLU, ortaöğrenimini Ankara’ da tamamladıktan sonra 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2016 yılı vaatleri arasında, avukatlara servis aracı sağlanması, adliyelerde avukatların çocukları için kreş oluşturulması gibi vaatlerde gelirken, yönetime 4 kadın avukata yer vermişti.

2018 yılı seçimleri için ise Sosyal Baro ile Atatürk ve Cumhuriyet konusunda ortaya konulan duyarlılığın devam ettirileceğini belirterek, değişmekte olan avukatlık modelini daha da geliştirmeye çalışacaklarını belirtti. Yeni dünyaya doğru açılmakta olan avukatlık mesleği ile ilgili olarak yeni projeler geliştirdiklerini ve o projelerin gereğinin yerine getirileceğini vadetmiştir.

Av. Hasan KILIÇ (Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu)

İstanbul Barosu Başkan Adayları - 2018 - Av. Hasan KILIÇ

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018 – Av. Hasan KILIÇ

Aralıksız 4 dönemdir, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeliğini sürdüren KILIÇ, ilk olarak 2010 yılında bu göreve seçildiğinde tarihin en genç yönetim kurulu üyelerinden biriyken şu anda Yönetim kurulu üyelerinin arasında en deneyimlilerinden biridir. 15 yıldır İstanbul Barosunun çeşitli kademelerinde görev alan KILIÇ, Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesini, Şeref Öğrencisi derecesi ile bitirmiştir.

Başta mesleğe yeni adım atan genç avukatlar olmak üzere, tüm avukatların ve avukatlık mesleğinin sorunlarını çözmeye yönelik projeler hazırladıklarını belirten KILIÇ’ ın vaatleri arasında “Baro Meclisi” oluşturmak da var. “Cesur Baro, Güçlü Avukat” sloganı ile yarış verecek KILIÇ, Kadın haklarının savunulması ve Çocuk istismarının önüne geçilmesi için mücadele konusunda kararlılıkla yürüyeceklerini söyledi.

Av. Kaptan YILMAZ (İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu)

İstanbul Barosu Başkan Adayları - 2018 - Av. Kaptan YILMAZ

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018 – Av. Kaptan YILMAZ

2018 Yılı Baro Başkanlığı seçimlerinin en erken açıklanan adaylarından biri olan Av.Kaptan YILMAZ, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu seçim heyetine başvurarak adaylığını açıklamış, geçerli süre içerisinde başkaca bir aday çıkmadığından İMAG’ ın Başkan Adayı Olarak seçimlere girmeye hak kazanmıştır.

Sistem olarak yönetime talip olduklarını açıklayan YILMAZ, baronun iş adaletinin ve özgürlüğünün sağlanması için var gücüyle çalışacağını ve eğitim ve sistem ile ilgili sorunlarının çözülmesi için değişimin şart olduğunu savunmaktadır.

Av. Cem Kaya KARATÜN (Ortak Hedef Platformu)

İstanbul Barosu Başkan Adayları - 2018 - Av. Cem Kaya KARATÜN

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018 – Av. Cem Kaya KARATÜN

1961 Yılında Amasya’ da Doğan Av.Cem Kata KARATÜN, eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde tamamlamıştır. İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkez Başkanlığını yürüten KARATÜN Avukatların mesleklerini daha rahat yapmaları için çalışacaklarını belirtmektedir.

Avukatların, Silivri cezaevine gittiklerinde saat 23:00 den sonra içeriye alınmadıklarını söyleyen KARATÜN, Avukatın kimliğini ön plana çıkartıp, mesleki gerekliliklerin daha rahat yapılması üzerinde önemle duracaklarını söylemiştir.

Av. Başar YALTI (Avukat Harekatı)

İstanbul Barosu Başkan Adayları - 2018 - Av. Başar YALTI

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018 – Av. Başar YALTI

1954 Erzurum doğumlu olan Av.Başar YALTI, Jandarma Subayı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaparken 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş ve 1986 yılında Yüzbaşı rütbesinden istifa ederek serbest avukatlığa başlamıştır. 2018 yılında doktora tezini tamamlayarak, Doktor ünvanını almıştır. İstanbul Barosunun çeşitli kademelerinde görev alan Yaltı, Avukat Harekatı gurubunun adayı olarak 2018 Baro Başkanlığı seçimlerine katılmaktadır.

Yargı adalet üretemezken İstanbul Barosu yetersiz kaldı, gerekli tepkiyi gösteremedi diyen YALTI, Avukata, kimliğine, onuruna ve varlığına sahip çıkmak için yola çıktıklarını söylemiştir.

Av. Fikret İLKİZ (Bağımsız Aday)

İstanbul Barosu Başkan Adayları - 2018 - Av. Fikret İLKİZ

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018 – Av. Fikret İLKİZ

Gazeteci kimliği de bulunan Av.Fikret İLKİZ 1950 doğumlu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültelerinde Öğretim Üyeliği yapan İLKİZ, 1998 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin Basın Özgürlüğü ödülüne layık görülmüştür.

Baro Başkanlığına aday olmasını mesleğe ve savunmanın gücüne olan inancı olduğunu söyleyen İLKİZ, başkan adayı olma kararını, baro geleneklerinin geleceğe taşınabilmesi amacıyla aldığını söylemiştir. İLKİZ, savunmanın gücü, hukuk ve adalet için tüm meslektaşlarının desteğini istemiştir.

Av. Çiğdem KOÇ (Bağımsız Aday)

İstanbul Barosu Başkan Adayları - 2018 - Av. Çiğdem KOÇ

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018 – Av. Çiğdem KOÇ

İstanbul Barosu başkanlık seçimlerinin tek kadın adayı Av.Çiğdem KOÇ 19 yıllık avukattır. Baro Başkanlığı adaylığını Hakim Orhan Gazi ERTEKİN’ in “Yargı Meselesi Hallolundu” isimli kitabındaki; “Kesin olarak kaybedeceğini bilerek büyük güçler karşısında durmak, bir tür direnme hakkı alanı yaratmaktır.” Cümlesi ile açıklamaktadır. KOÇ, adil yargılama hakkının ihlal edilmesinden herkesin payına düşeni aldığını ve bu yüzden İstanbul Barosunun adil bir yargının inşasında temel rolü üstlenmesi gerekliliğine inandığı için aday olduğunu belirtmiştir.

Av. Gökhan AHİ (Avukat Hakları Grubu)

İstanbul Barosu Başkan Adayları - 2018 - Av. Gökhan AHİ

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018 – Av. Gökhan AHİ

1974 yılında Gaziantep’ de doğan Av.Gökhan AHİ, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1999 yılı mezunudur. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliğinden “Adli Bilişim Uzmanı” sertifikasına sahip olan AHİ, Bilgi Üniversitesi ve Altınbaş üniversitesinde Bilişim Hukuku ve Türk Hukukunda Bilişim Suçları derslerini vermiştir.

Avukatlar mesleki faaliyetlerini icra ederken baskılara ve zorluklarla karşılaşmamalı, tehdit altında olmamalıdır diyen AHİ, bugüne kadar seçilen Baro Yönetimlerinin bunu sağlayamadığını dile getirmiştir. AHİ seçimlere “Yeni Nesil Baro” sloganıyla yola çıkmıştır.

Av. Talat CANBOLAT (Baroda Değişim ve Gelişim Harekatı)

İstanbul Barosu Başkan Adayları - 2018 - Av. Talat CANBOLAT

İstanbul Barosu Başkan Adayları – 2018 – Av. Talat CANBOLAT

İstanbul Üniveristesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olan Av.Talat CANBOLAT, mezun olduğu yıl Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim dalında çalışmaya başlamış ve halen Profosör ünvanıyla aynı üniversitede akedemik çalışmalarına devam etmektedir.

2003 yılında İstanbul Barosuna kayıt olan CANBOLAT, Mesleğin yaşadığı sorunları, siyasi, ideolojik ve dini ayırım yapmaksızın Cumhuriyet’ in değerlerine bağlı tüm avukatlarla birlikte çözeceğine inandığını söylemektedir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir