Mali ve Adli Tatil 2019

Mali ve Adli Tatil 2019

Her yıl temmuz ayının ilk iş günü ile 20 Temmuz tarihleri arası mali tatildir. Haziran ayının son günü tatile denk geliyor ise temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden başlar 2019 yılı mali tatili de bu yüzden 2 Temmuz ile 20 Temmuz arasındadır. 20 Temmuz 2019 hafta sonuna denk geldiği için bitimi 22 Temmuz (dahil) olarak belirlenmiştir. TBMM Adli Tatili 20 Temmuz ile 31 Ağustos tarihleri arasında yapılması kararı almıştır. 1 Eylül itibari ile yeni adli yıla girilecektir.

Mali tatil tarihinden öncesinde sizlere tebliğ edilen bir evrakın süresi var ise örnek 30 gün gibi bu tebliğ size 18 Haziran’da yapıldı diyelim en geç 18 Temmuz tarihide dahil olmak üzere işlemi yapmış olmanız gerekmektedir. Bu 30 günlük sürenin 16 günü mali tatile denk gelmekte olduğu için mali tatil süresi 30 günlük süreden çıkarılacaktır. Bu süre 20 Temmuz’dan sonraya eklenecektir. 20 Temmuz sonrası en geç 5 Ağustos dahil olmak üzere uzayan süre adli tatile denk geldiği için bu sefer adli tatil bitişi baz alınarak yeni adli yıla eklenecektir.1 Eylül tarihi dahil 7 günlük süre verilecek bu sürede en son gün 7 Eylül Pazar olduğu için 9 Eylül tarihi mesai saati bitimine kadar yapılması gerekecektir.

Adli Tatil 2019 Ne Zaman Başlıyor

Mali ve Adli Tatil 2019 - 2
Mali ve Adli Tatil 2019 – 2

Görüldüğü gibi biraz karışık olan bu tür hesaplamalar ile uğraşmak istemiyor iseniz size tavsiyem mali tatil veya adli tatil süresi içerisinde bu işleminizi halletmenizdir.

Son işlem tarihi adli veya mali tatile denk gelen işlemleriniz tatil bitimini izleyen ilk iş günün dahil 7 gün uzatılır. Önemli olan son sürenin adli tatile veya mali tatile denk gelip gelmemesidir. Onun dışında adli tatil veya mali tatilde işleminizi yapmamanız için hiçbir engel bulunmamaktadır. Sadece sizlere işlemi yapmanız için ek süre verilmektedir. Tabi son günü adli veya mali tatile denk geliyor ise. Aşağıda yer alan linklerden mali ve adli tatil ile ilgili aklınıza takılan sorulara yanıt bulabilirsiniz.

http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/mevzuat/konu_bazli_mevzuat/sosyal_sigortalar/calisan/sigortalilik/5604_sayili_mali_tatil_ihdas_edilmesi

https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-0675.pdf

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/01/20130101-9.htm

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir