Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları – 2014

Geçtiğimiz günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2014 yılı gelirlerine göre vergi rekortmenleri açıklandı. Geçtiğimiz yıllara göre listeye giren avukat sayısı neredeyse yarı yarıya düşüş gösterdi. 2014 yılı gelirlerine göre vergi rekortmenleri listesine dört avukat girmeyi başardı. Türkiye çapında büyük üne sahip olan bu dört büyük avukatı ve yıllık kazançlarını kısaca inceleyelim.

Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları – 2014

1. Ahmed Pekin

Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları - 2014 - Ahmed Pekin

Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları – 2014 – Ahmed Pekin

Vergi rekortmenleri 2014 listesinde en üst sırada yer alan avukat geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda Ahmed Pekin oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre Ahmed Pekin ‘in kazançları doğrultusunda tahakkuk eden vergi tutarı 8.000.756,51 TL olarak açıklandı. Ahmed Pekin 2014 yılı içerisinde yapmış olduğu başarılar sonunda gelir vergisi klasmanında 16. sırada yer almayı başardı. Ahmed Pekin ‘in, son yıllarda en çok kazanca sahip olan avukatlardan biri olduğunu rahatça vurgulayabiliriz. Son altı yılda ki vergi rekortmenleri sırasında ki en kötü derecesi 39. ‘luk oldu. Son altı yıl içerisinde elde etmiş olduğu kazancı aşağıda ki grafik üzerinde inceleyebilirsiniz.

 

[show-rjqc id=”2″]

Yukarıda küçük grafikte de inceleyebileceğiniz gibi, özellikle son iki yılda gelirlerini neredeyse iki katına çıkardı, Ahmed Pekin. Son yıllarda ki gelir artışının yanı sıra da son 10 yıla gelirler konusunda damga vurduğunu da söyleyebiliriz. Son 10 yılda tam 6 kez Türkiye ‘nin en çok kazanan avukatı olmayı başardı.

2. Şehmuz Ahmet Sedid Kurutluoğlu

Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları - 2014 - Şehmuz Ahmet Sedid Kurutluoğlu

Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları – 2014 – Şehmuz Ahmet Sedid Kurutluoğlu

Yıllardır Doğuş Grubu bünyesinde avukatlık kariyerini devam ettiren Şehmuz Ahmet Sedid Kurutluoğlu, tıpkı Ahmed Pekin gibi yıllardır en çok kazanan avukatlar listesinde yer almayı başarıyor. Vergi rekortmenleri 2014 listesinde de en çok kazanan ikinci avukat olmayı başardı. 2014 yılı içerisinde elde ettiği kazanç sonucunda tahakkuk eden vergi tutarı 5.129.061,24 TL şeklinde oldu ve bu kazancı sonucunda vergi rekortmenleri listesinde kendisine 41. sırada yer buldu. Şehmuz Ahmet Sedid Kurutluoğlu ‘nun son altı yıl içerisinde elde etmiş olduğu kazanç sonucunda ki tahakkuk eden vergi grafiğini aşağıda inceleyebilirsiniz.

 

[show-rjqc id=”3″]

Şehmuz Ahmet Sedid Kurutluoğlu 1981 yılından bu yana Doğuş Grubu bünyesinde hizmetlerine devam ediyor ve uzunca bir süredir de yönetim kurulunda yer alıyor. Doğuş Grubu bünyesinde ki iştiraklerde de yönetim kurulu üyelikleri bulunuyor ( Darüşşafaka Doğuş Basketbol yönetim kurulu üyeliği gibi).

3. Cüneyt Yüksel

Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları - 2014 - Cüneyt Yüksel

Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları – 2014 – Cüneyt Yüksel

Vergi rekortmenleri listesi 2014 içerisinde ki 3. sırada yer alan avukat Cüneyt Yüksel oldu. Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı ‘nın yönetici avukatları arasında yer alan Cüneyt Yüksel, 2014 yılı içinde ki kazancı doğrultusunda tahakkuk eden vergi tutarı 3.822.522,19 TL ile vergi rekortmenleri listesinde 74. sırada yer almayı başardı. Cüneyt Yüksel 2013 yılında da 2014 yılına benzer bir başarı göstererek yine vergi rekortmenleri listesine girmeyi başarmış ve 75. sırada kendine yer bulmuştur.

Cüneyt Yüksel 1994 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi ‘nden mezun olduktan sonra 1996 yılında da yurt dışında yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve  1996 – 1998 yılları arasında İstanbul Hukuk Fakültesi ‘nde öğretim görevlisi olarak görev de almıştır. İlerleyen yıllarda serbest avukat olarak görevine devam eden Cüneyt Yüksel, Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı kurucuları arasında yer alarak, kariyerinin zirvelerini zorlamaktadır.

4. Murat Karkın

Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları - 2014 - Murat Karkın

Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları – 2014 – Murat Karkın

Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı, bir diğer yönetici avukatı olan Murat Karkın da vergi rekortmenleri listesine girmeyi başardı. Böylece Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda iki yönetici avukatını vergi rekortmenleri listesine dahil etmeyi başardı. Murat Karkın, tahakkuk eden vergi tutarı 2.962.040,05 TL ile Cüneyt Yüksel ‘in hemen arkasından 75 sırada yer almayı başardı.

Murat Karkın ‘da tıpkı Cüneyt Yüksel gibi İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu ve yine Cüneyt Yüksel gibi Leicester Üniversitesi ‘nde yüksek lisans yapmıştır.

Türkiye vergi rekortmenleri ilk 100 ‘e girmeyi başararak, Türkiye ‘nin En Çok Kazanan Avukatları – 2014 listesi içinde yer alan tüm avukatlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

* Yukarıda yer alan, tahakkuk eden vergi tutarları Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan vergi istatistiklerinden alıntı yapılarak yayınlanmıştır.

 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir