Avukat İçin Blog Kuralları - 1

Bir Avukat Bir Blog, İki Avukat İki Blog Demektir

Hukuk büronuza ait bir web siteniz varsa, mutlaka bir blogunuz da olmalı diye düşünüyoruz.

Günümüzde, insanlar bir sorun yaşadığında, cevabını bulmak için hemen Google’a ve diğer arama motorlarına yönelirler. Birkaç kelime veya kelime öbeği arama çubuğuna yazılır ve en iyi eşleşen web siteleri gösterilir.

Müvekkiller bazı yasal endişeleri için, aşağıdaki gibi aramalar yaparlar.

Eşimden boşanmak istiyorum.

Kardeşim bana dava açabilir mi?

Tutuklanırsam ne yapmalıyım?

Blogunuz da bu konulara yer vermek, web sitenize daha fazla ziyaretçi getirebilir ve potansiyel olarak yeni müvekkiller kazanmanızı sağlayabilir.

Bunu başarmak için, aşağıdaki gibi başlıklara sahip makaleler yazmanız gerekir:

Eşinizden Boşanmak İstediğinizde Yapmanız Gereken 7 Şey

Kardeşiniz Size Dava Açmak İstiyorsa Ne Yapmalısınız?

Hapse Girmeniz Sizi ve Ailenizi Nasıl Etkiler?

Blog biraz çevrimiçi bilgi gerektiren ve kolaylıkla kitlelere ulaşmayı sağlayan güçlü bir araçtır. Bir blog oluşturmayı düşünen avukatların bilmesi gereken birkaç konuyu sizlerle paylaşıyoruz.

Bir Avukat İçin Blog Kuralları

Avukat İçin Blog Kuralları - 3
Avukat İçin Blog Kuralları – 3

Bir web tasarımcısı olmayabilirsiniz, ancak düşüncelerinizi, fikirlerinizi ve profesyonel tavsiyelerinizi çevrimiçi olarak sunmayı planlıyorsanız bilmeniz gereken birkaç şey vardır. Bir web sitesi tıpkı hukuk bürosu gibidir: örgütlenme şekli, genel estetik ve profesyonellik düzeyi önemli rol oynamaktadır. Bu durum  göz önünde bulundurulduğunda uyulması gereken kurallar şöyledir;

1 – Duyarlı bir web sitesi oluşturun

Birçok kişi akıllı telefonları aracılığıyla internette tüm dünyayı dolaşıyor. Bu hukuk büronuza ait web sitenizin %100 duyarlı ve mobil uyumlu olması gerektiği anlamına gelir. Sayfadaki tasarım öğeleri söz konusu olduğunda sadelik ve anlaşılırlık önemlidir. Yazı dili fazla detaylı olmamalıdır. Her kesimden insan web sayfanızı ziyaret edebileceğinden günlük bir dil kullanmak potansiyel müvekkiller ile bağlantı kurmanın en iyi yolu olacaktır.

2 – Web siteniz aracılığıyla size ulaşmak kolay olsun

Sitenize gelen ziyaretçiler için iletişim bilgileriniz açık ve anlaşılır olmalıdır. Ziyaretçiler kolayca e-posta göndermeli veya numaranıza dokunarak anında arama yapabilmelidirler.

3 – Potansiyel müvekkilleri eğitin

Blog oluşturmanın temel amacı deneyim sahibi olduğunuz konuları örneklendirmek ve müvekkillerin sorularına cevap vermektir. Sağladığınız bilgiler genellikle iletişim kurmaya başlayabilmeniz için en iyi yerdir. Kim olduğunuzu, ne sunduğunuzu ve nasıl düşündüğünüzü kolaylıkla öğrenebilirler. Blogunuz, potansiyel müvekkillerin herhangi bir şüphe ve belirsizlik olmadan sizinle iletişim kurabilmesini sağlayacak bir yerdir.

4 – Müvekkillerin sorularını cevaplayın ve sorunları çözün

Web’de zaten çok fazla bilgi olduğunu düşünebilirsiniz ve bir avukat olarak, bu konuda blog yazmak zaman kaybı olduğunu düşünebilirsiniz. Rakipleriniz yüzlerce makale yayınlamış olabilir. Bunların hepsini boş verin ve hemen blog yazmaya başlayın. Bu hizmetlerinize yapılan bir yatırımdır ve başlamak için en kolay yol, önceki müvekkillerinizin size daha önce sordukları soruları yanıtlamaktan geçer. Müvekkiller sayfanızı ziyaret ettiğinde, sorularının yanıtlarını almayı umuyorlar; bu da onlara sahip olduğunuzu deneyimi kanıtlamanın en kolay yoludur.

Hukuk büronuzun ve blogunuz için logo çok önemlidir. Hukuk Bürosu Logo Tasarımı incelemesi için tıklayınız.

Avukatlar için Bir Blog Oluşturmanın Önemi

Avukat İçin Blog Kuralları - 2
Avukat İçin Blog Kuralları – 2

Hukuk büronuza ait web sitenizin blog içeriğine sahip olması internet ortamı için sağladığı faydalar kadar sizin de günlük çalışma ortamınıza katkı sağlar.

1 – Zaman kazanın ve hizmetleri geliştirin

Hiçbir araştırma yapmamış bir müvekkille uğraştığınızı ve konu hakkında temel soruları sormaya başladığını düşünün. Blogunuzda bu konuya ait içerik bulunması, soruları aradıkları yanıtlara yönlendirmek için hızlı ve basit bir yoldur. İhtiyaç duydukları bilgileri aldıktan sonra sorularını yanıtlamanız daha kolay olacaktır.

2 – Daha fazla fark edilirsiniz

Google’ın sahip olduğu etki hakkında biraz bilgi edindiniz, ancak sağladığınız bilgiler gerçekten değerliyse, paylaşılması kaçınılmazdır. Bir avukatın bir blogu varsa ve yasal açıdan sorun yaşayan insanların ihtiyaçları ile bağlantı kurmalarına yarıyorsa, bu gibi tavsiyeleri arkadaşlarıyla ve aileleriyle paylaşacaklardır. Blog yazmanız deneyiminizi ve uzmanlığınızı paylaşmanın yanı sıra yasal krizde olanlar için güven ve destek sağlamanız için büyük bir fırsat sunar.

3 – Tanınabilir olmak farkındalık için mükemmeldir

Bir avukatın blog sahibi olmasının en büyük avantajlarından biri de geçmiş başarılarını sergileyebileceği bir platform olmasıdır. Belki hukuk büronuz büyük bir dava olayı için haberlerde yer aldı ya da büyük bir dava kazandınız. Bu konuda bir güncelleme yayınlayarak blogunuzda paylaşmak, web sitenize profesyonellik ve prestij kazandırır. Bir avukatın blog sahibi olması için birçok neden olduğu kesin. Bununla birlikte son bir not olarak, ister hukuk fakültesinden yeni mezun olun, ister deneyimli bir avukat veya emekli bir yargıç olun, herhangi bir avukatın blog yazmaya başlamasının en önemli nedeni, yasal becerilerini sürekli olarak geliştirmesine yardımcı olmasıdır.

1 cevap
  1. Ankara Avukatlık
    Ankara Avukatlık says:

    Çok güzel bir içerik olmuş elinize sağlık. İçeriklerdeki yazanları web sitemizde uygulamaya çalışıyoruz.

    Yanıtla

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir