Avukatlar Gün İçerisinde Ne İçmeli
Günümüzün büyük bölümünü geçirdiğimiz ofislerimizde, gerek çalışırken gerekse molalarımızda mutlaka içecek tüketiriz. İçecek tercihlerimiz günün saatlerine ve damak tadımıza göre değişiklik göstermektedir. Örneğin sabah ofisimize geldiğimizde uykumuzun dağılması için kahve tercih ederken, üzerimizde biraz halsizlik varsa ya da kendimizi hasta olacakmışız gibi hissediyorsak tercihimizi bitki çaylarından yana kullanırız. Sizler için ofislerimizde tükettiğimiz içecekler ile ilgili kısa bir araştırma yaparak, bu içeceklerin faydaları ve olumsuz yönleri ile ilgili bir yazı hazırladık.
Kahve
Kahveler ofislerimizin vazgeçilmezleridir. Yapılan araştırmalarda bir yıl boyunca tüm dünyada 400 milyar fincan kahve tüketildiğini ortaya koymaktadır. Yeri geldiğinde bir fincan Türk Kahvesi ile misafirimizi 40 yıl borçlandırırken, bir cup filtre kahve ile uykusuzluğumuzu ve yorgunluğumuzu unutabiliriz. Bazı kişiler nescafe olarak adlandırılan çözülebilen kahveyi tercih etse de bilim insanları tarafından en çok tüketilmesi tavsiye edilen kahveler, demlendiğinde ya da pişirildiğinde özünü kaybetmeyen ve posa bırakan Türk kahvesi ya da filtre gibi kahvelerdir. Şu an piyasada her damak tadına hitap eden, çeşitli aromalarda onlarca çeşit kahveye ulaşabilirsiniz. Kahvenin içerdiği antioksidanlar kanseri ve kalp krizini engelleyen bileşimler içerdiği söylenilse de insan vücudunun bir gün içerisinde 300 mg kafein emebileceği öngörüldüğünden günlük kahve tüketimimizi bu sınırlar içerisinde tutmamız gerekmektedir. Bir fincan kahvenin ortalama 100 ila 150 miligram civarında kafein içerdiğini düşünürsek gün içerisinde 4 fincan kahveyi geçmememiz faydalı olacaktır.
Bitki Çayları
Yeşil çay, adaçayı, papatya çayı, ıhlamur, kızılcık ve adı şu an aklımıza gelmeyen onlarcası. Adı üzerinde bitki çayı, hepsi doğal hepsi doğadan. Kış aylarında vücut direncimizi artırmak ve bağışıklığımızı desteklemek için sıklıkla tükettiğimiz bitki çaylarının bir kısmını kısaca ele alacak olursak özellikle adaçayı ve ıhlamur soğuk algınlıklarında bünyeyi toparlayıcı boğaz ağrılarında ise boğazınızı yumuşatıcı etkiye sahiptir. Papatya çayları ise sakinleştirici etkisi ile bilinmektedir. Boğaz ağrılarınız ve öksürük sorunlarınız ile ilgili olarak da Kekik çayı birebirdir. Ancak bitki çayı tüketirken dikkat etmemiz gereken en önemli konu, sıklıkla içilen bitki çaylarının tansiyonumuzu olumsuz etkileyeceğidir. Bu nedenle bitki çayı tüketimi gün içerisine yayılmalı, arka arkaya içilmemeli ve öğünlerden sonra günde en fazla 3 fincan tüketilmelidir.
Su ve Maden Suyu
Günlük iş tempomuzun içerisinde özellikle kahve ve çay tüketimimizin fazla olduğu günlerde bir çoğumuz su tüketimimize dikkat etmediğimiz gibi su içmeyi unuturuz. Ancak insan vücudunun suya ihtiyacı vardır ve bu ihtiyacı çay ve kahve içerisinden karşılayamaz. Bu nedenle su tüketimimize dikkat etmeli ve vücudumuzun ihtiyacı kadar mutlaka tüketmeliyiz. Su içmeyi unuttuğumuzda, vücudumuz baş ağrısı, dikkat dağınıklığı ve halsizlik gibi belirtilerle bize su içmemiz gerektiğini hatırlatacaktır. Bu gibi durumlarda aklımıza uzun süredir su içmediğimiz geldi ise, bir bardak su yerine minarel bakımdan daha zengin olan maden suyu içmenizi tavsiye etmekteyiz. Bir bardak maden suyu, uzun süredir su içmediğiniz için eksik kalan mineralleri içeceğiniz bir bardak suya göre fazlasıyla verecektir. Ayrıca öğle yemeğinden sonra içeceğiniz bir bardak maden suyu midenizi rahatlatacak ve sindiriminizi kolaylaştıracaktır.
Meyve Suları ve Asitli İçecekler
Sıcak bir yaz günü, kan ter içerisinde adliyeden geldiniz. İçerisine buz eklenmiş bir bardak soğuk çay ya da kola, tüm hararetimizi alacaktır.
Aslında almayacaktır ama bize öyle hissettirecektir. Kola, gazoz, soğuk çay ve kutulu meyve suyu gibi içecekler çok keyifli tüketilmesine rağmen özellikle içerdikleri şeker miktarı ve diğer bileşenler nedeni ile tam bir kalori bombasıdır. Bu tip içecekler vücudumuzun günlük şeker ihtiyacından çok daha fazlasını vücuda geçirir. Hepimizin bildiği gibi ihtiyaç fazlası şeker karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar ve bu zincir diğer olumsuz etkileri ile birlikte vücuda yayılmaya başlar. Bilim insanlarının önerisi bu tip içecekler yerine imkanınız varsa taze sıkılmış meyve sularını tüketmeniz yönünde olacaktır.
Son Olarak Çay
Birçok ofisimizin, birçok avukatımızın hala favorisi demlikte demlenmiş ve demini almış, ince belli cam bardakta sunulmuş Çay’dır… Çay içerisinde barındırdığı antioksidanlarla bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Üstelik çayın içerisinde barındırdığı antioksidanların vitaminlerden bile daha fazla olduğu tespit edilmiştir. Kafi miktarda içilen çayın insanları zinde ve canlı tutma ve odaklanmada yardımcı olduğu ve içicilere keyif verdiği bilim insanları tarafından söylenilmektedir. Çay içerken dikkat etmemiz gereken konular ise, tansiyon problemi yaşıyorsak çayı mümkün olduğu kadar açık içmek ve fazla tüketmememiz gerektiğidir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!