Hukuk Bürolarında Sukulent Yetiştirme
Ofislerimiz bizim yaşam alanlarımızdır. Günümüzün büyük bir bölümünü ofislerimizde geçirir bir çok misafirimizi ofislerimizde ağırlarız. Bu sebepten dolayı hepimiz ofislerimize elimizden geldiğince özen gösterir, daha yaşanabilir, daha huzurlu ve daha güzel olması için elimizden gelen her şeyi yaparız.
Bu yazımızda sizlere belki daha önceden bildiğiniz, tanıştığınız, gördüğünüz ya da daha daha önceden dikkatinizi çektiği halde bir türlü detaylı bilgiye sahip olamadığınız, ofisimizi daha canlı kılacak sukulentlerle tanıştırmak istiyorum.
Sukulent son yıllarda çiçekçilerde ya da bitkilere meraklı arkadaşlarınızın ofislerinde gördüğünüz kimileri renk renk çiçekli kaktüse benzeyen bir bitki türüdür. Kaktüse benzeyen diyorum; çünkü her kaktüs bir sukulent olmasına rağmen her sukulent bir kaktüs değildir. Sukulentler dikensizdir, gövde ve yaprakları genelde etlidir ve su tutma becerisi oldukça yüksektir. Bazı türleri soğuğa oldukça dayanıklıyken bazı türleri ise kavurucu sıcakta bile yaşayabilir. Yeşil, mavi, bordo ve erguvan renkleri başta olmak üzere bazı türleri toprağı bir halı misali sarabiliyorken, bazı türleri ise saksısından fışkırırcasına sarkabilir.
Hukuk Bürolarında Sukulent Yetiştirme Nasıl Yapılır
Sukulentler genelde yazın çiçek açarlar. Açan çiçekleri gövdeden değil de gövdeye bağlı çıkan dallarından verirler. Kışı uyuyarak geçirirler ama ilkbahar ve yaz ayları sukulentlerin gelişim aylarıdır.
Sukulentlerin bakımı oldukça basittir. Bilinenin aksine direk güneş ışığı istemezler ancak aydınlık ortamları çok severler. Gövdeleri su tutma özelliği bulunduğundan sukulentinizin cinsi, bulunduğu ortam ve ortam ısısına göre bir sprey yardımı ile toprağını nemlendirmeniz yeterli olacaktır. Sukulentinizi sulamak için kireçsiz içme suyu, çaydanlıkta kaynamış dinlenmiş gibi yumuşak suları tercih edebilirsiniz. Nitekim sukulentler hafif alkali suları çok severler.
Yine sukulentlerimizi sularken tam kuru toprağın tamamen ıslanmasını sağlayacak ve daha sonra da fazla suyun saksıdan akarak tahliye edilmesine dikkat etmemiz gerekmektedir. Unutmayınız ki sukulentlerinizin ihtiyacı olan besin topraktan sukulente düzenli ve uygun bir sulamayla geçecektir. Ayrıca sukulentiniz için toprak seçerken de suladıkça topaklanma yapmayan özel sukulent topraklarını tercih etmelisiniz.
Hukuk Bürolarında Sukulent Yetiştirme Yöntemleri
Sukulentlerinizi ofis ve saksı ortamında kolaylıkla çoğaltabilmeniz mümkündür. Sukulentlerin çoğaltılması için basit olarak kullanabileceğiniz iki yöntem vardır. Bunlardan ilki sukulentlerinizin sağlıklı ve sağlam yapraklarından dilediğiniz kadarını gövde dibinden düzgünce kırarak toprağın üzerine yatay şekilde koymak olacaktır. Bu işlemi yaparken yaprağı kesinlikle toprağa gömmemeli ve batırmamalısınız. Sukulent gibi düzenli şekilde sulanan yapraklar bir süre sonra kök verecek ve kendi kendine toprağa tutunacaktır. Daha sonra kök ya da toprak üzerine bırakmış olduğunuz yapraktan taze yaprak çıkacak, çoğaltmak için toprak üzerine bıraktığınız yaprak ise çürüyerek toprağa karışacaktır.
Sukulent çoğaltmanın ikinci basit yolu ise özellikle ilkbahar ve yaz aylarında mevcut sukulentinizin kökünden çıkan yavrulardır. Bu yavruları sukulentinizin kökünden dikkatlice ayırarak başka bir saksıya dikebilirsiniz. Bir süre sonra bu yavrular serpilerek sizin gözbebeğiniz olacaklardır. Ama unutmayınız ki bu işlem için en uygun zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır.
Unutmadan demedi demeyin; yaşam alanlarımızı canlı ve çekici kılan, bakımı kolay ve zevkli vazgeçilmezlerimiz sukulentlerimizin zor bir yanı vardır ve sizi oldukça zorlayacaktır. O da bu minnoşların isimlerini öğrenmek….
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!