Hukuk Teknolojisinin Önümüzdeki 10 Yılı İçin 5 Tahmin

Hukuk Teknolojisinin Önümüzdeki 10 Yılı İçin 5 Tahmin

Gelecekteki teknolojik gelişmeler denilince nedense aklımıza hemen uçan arabalar gelir. Uçan arabaların insanlığa ne kadar katkısı olacağı tartışılır. Ancak bugün anlatacağım konu hukuk sektörünün on yıl sonrasında nelere sahip olacağı. Öncelikle listemizde zaten şu an teknolojisi var olan maddeler var ama düşün ki on yıl sonra sadece bu teknoloji prensipleriyle devam edeceğiz.

1-Kağıtsız uygulamalar


“Kağıtsız bir hayat herkesin ideali ve insanlık bunu yerine getirmek için elinden geleni yaptığını sanmakta. Oysa günümüzde hala gereksiz yere kâğıt israfı yapılmaktadır. Bir dizüstü bilgisayarda, iPad’de veya tabletten ulaşılan bir hukuk otomasyonuyla büronuz zaten kağıtsız hale gelebilir ve tüm ofisinizi mahkemeye taşıyabilirsiniz. Bu uygulamaların yaygınlığı önümüzdeki 10 yılda artacağı öngörülmekte. Tania Bartolini Hukuk Bürosundan Tania Bartolini “Yakın zamanda hukuk mesleğinin tamamen kağıtsız yaşam tarzını benimseyeceğine inanıyor ve umuyorum.” diyerek temennisini dile getirmiştir.

2-Daha fazla uzaktan çalışma


Covid’in insanlığa öğrettiği birçok şey var. Bunlardan biri de uzakta çalışabilme kabiliyeti. Uzaktan çalışma yaygın hale geldikçe geleneksel ofislerin ortadan kalkacağı bir gerçek. Bu aynı zamanda büroların diğer şehirlerdeki diğer avukatlarla birleşerek daha geniş bir müvekkil tabanını çekmek için uydu ofislerle şubeleşerek yayılmasını sağlayabilir.

3-Yapay Zekâ


Bu ay DoNotPay’ a ait yapay zekâ ilk defa mahkemeye çıkarak sanığa danışmanlık yapacak. Her ne kadar bir test olarak addedilen bir dava olsa da geleceğin nasıl şekilleneceği konusunda da büyük bir ipucu. Önce küçük tüketici davalarıyla başlayan bu süreç belki yapay zekanın adalet ve hukuk sektöründe yaygın hale gelmesini sağlayacak. Bununla ilgili komplo teorileri dönedursun. Hindistan ve Malezya bu konuda ilk adım atan ülkeler arasında


4-Daha fazla taşınabilir tarayıcı ve yazıcı


Günümüzde her nesne ve teknolojik gereksinimler minimal boyutlara iniyor. Yakın gelecekte de tarayıcı ve yazıcıların taşınabilir hale geleceği öngörülüyor.

5- Y Kuşağından daha fazla teknolojiye geçiş


Y kuşağının artık iş gücünde en çok temsil edilen demografi olduğu göz önüne alındığında, önümüzdeki on yıl ‘inovasyon açığı’ (Bob Ambrogi’nin teknolojinin adalete erişim boşluğunu anlamlı bir şekilde etkilememesi için kullandığı terim) son bulacak. Y kuşağı, yeni teknoloji konusunda genellikle önceki nesillere göre önemli ölçüde daha yeteneklidir. Bunun bir sonucu olarak, şu an güçlü konumda olan ve teknolojik gelişmelere direnen bir önceki kuşaklardan bağımsız olarak gelecekte y kuşağını teknolojiye daha adapte durumda görebiliriz.

Diğer kehanetlerde Owen Hathaway Hukuk Bürosu yönetici avukatı Owen Hathaway’dan gelsin.

  • Hukuk sektörü yazılımları, diğer sektörlerle aradaki farkı kapatacak.
  • Ancak yasal teknoloji, uyumluluk ek yükü nedeniyle her zaman gecikecek.
  • Mahkemeler, sektörün geri kalanından bile daha geride kalacak.
  • Yapay zekâ giderek daha fazla manuel görevleri üstlenecek ve böylece iş akışlarını kolaylaştıracaktır.
  • En az üç büyük hukuk firması teknoloji başarısızlıkları nedeniyle zor durumda kalacak.
  • Bu başarısızlıklardan en az biri, üçü birden değilse de veri ihlallerinden kaynaklanacak.

Hukuk Teknolojisinin Önümüzdeki 10 Yılı İçin 5 Tahmin

Teknolojinin Hukuk Sektörüne Etkileri- adlı yazımızı okumak için tıklayınız

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir