İşte Karşınızda ChatGPT’nin Rakibi; Bard

İşte Karşınızda ChatGPT’nin Rakibi; Bard

Son günlerin en popüler konusu ChatGPT’nin son sürümü ChatGPT-4 tanıtılması oldu. ChatGPT Google’ın arama motorunu gölgede bırakır mı? Kullanıma sunulduğu ilk günden itibaren en çok sorular sorulardan bir tanesi de buydu. Nitekim ortada hızla büyüyen bir kullanıcı kitlesi ve artan yapay zekâ becerileri mevcut. Geçtiğimiz yıl sonunda Google “kırmızı kod” ilan etmişti. ChatGPT’nin tanımı sonrasında şirket yöneticileri ChatGPT’yi potansiyel rakip gömüş olacak ki, şirket içi birkaç gruba olası iş kayıplarını önleyici hamleler geliştirme görevi vermişlerdi. Bu ve benzeri haberler Google’ın bir hamle yapacağı beklentilerini de doğurdu. Şunu da hatırlatalım ki, geçtiğimiz yıl Google gelirlerinin 80%’ni dijital reklamları payına düşüyor.

Bu yıl, şubatın başlarında Google’ın “Apprentice Bard” adı verdiği yapay zekâ robotu üzerinde çalışmalara başladığı konuşuluyordu. Şirketin aynı ChatGPT gibi doğal dil kullanılarak sorulan sorulara cevap verebilecek bir chatbot geliştireceği haberleri yayınlanıyordu. 7 Şubat’ta ise Google resmi olarak Bard sohbet robotunu duyurdu. Henüz test aşamasında olduğunu, tamamlandığında bu özelliğin arama motoruna da uygulanacağını belirtildi. Bard Google’ın kendi teknolojisi olan LaMDA ile geliştirildiği ve Bard’ın ChatGPT ürünleri gibi satışa sunulmayacağı bilgisi verilmişti. Duyuru birçok itirazları beraberinde getirmişti. Çok kısa bir sürede geliştirilmiş ve duyurulmuş ürüne en fazla itiraz Google çalışmalarından geldi. CNBC Konuyla ilgili yaptığı haberde çalışanların LaMDA yapay zekâ imkanlarına güvendikleri ancak Google’ın olası bir chatbot için yeterli altyapıyı henüz hazırlamadığından şikayetçi olduklarını belirtti. Ayrıca çalışanlar yöneticilerin trendin gerisinde kalmama adına işlerin birkaç hafta içinde tamamlanması isteklerine tepkililer. Haberde çalışanların, bu aceleciliğin başarısızlığa sebep olacağından endişeli oldukları da belirtildi.

Google tüm eleştirilere rağmen nihayet Bard’ı kullanıma sundu. Şimdilik ABD ve İngiltere’de erişime açık. Kullanım için ön kayıt şartı mevcut. Google sohbet robotunu diğer ülkelerde erişime açmak için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi ancak hedef tarih belirtmedi. Ön kayıt sonrası gelen onay e-postası ile kullanıma başlayabilirsiniz. Şirket, Bard’ın Google arama motoru yerine geçmeyeceğini, sadece taslak metin oluşturma ve sohbet etmek için bir ürün olduğunu söylüyor. Yetkililer Bard’ı “insanlara verimliliği arttırmada, merak uyandırmada ve idealarını hızlandırmada yardım maksadı taşıyan ilk deneme” olarak tasvir ediyorlar. Ayrıca zamanla yeni versiyonlarla birlikte çok daha fazla yeteneğe kavuşacağı belirtiliyor.

İşte Karşınızda ChatGPT’nin Rakibi; Bard

Chat GPT ile Avukatlar Hakkında Konuştuk?- adlı yazımızı okumak için tıklayınız

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir