Müvekkilleri Mutlu Etmenin 10 Yolu
Her mesleğin kendine göre zorlukları olduğu kaçınılmaz ancak avukatlık uzmanlık gerektiren mesleklerden biri. Bir avukat müvekkiline hukuki yardım sağlayarak hukuki sorununun çözümünü sağlar ve temsil ettiği şahıs ya da tüzel kişinin lehine, menfaatine davranmakla sorumludur.
Bu yükümlülükleri yerine getirirken bir yandan müvekkilin memnuniyetini sağlamaya çalışan avukatlar için müvekkilleri mutlu etmenin 10 yolunu maddeledik.
Müvekkilleri Mutlu Etmenin 10 Yolu
1-Müvekkillerinize Çözüm Seçeneklerini Sunun
Müvekkiller en zor davaları bile kazanmanızı isteyeceklerdir. Avukatların bunu garanti edebilmesi mümkün değildir. Ancak müvekkillerinizi rahatlatmak adına benzer davalardaki süreçleri ve sonuçlarınızı paylaşarak kaygılarınızı giderebilirsiniz.
2-Müvekkillerinize Açık İletişimde Bulunun
Müvekkillerin kaygı duyduğu noktalardan biri avukatları tarafından bilgilendirilmemeleridir. Dosyadaki gelişmelerle ilgili her noktada yüz yüze görüşmek mümkün olmasa da telefon, sms veya e-posta yoluyla da ulaşabilir ve son gelişmeleri aktarabilirsiniz.
3-Müvekkillerinizi Dinleyin
Müvekkilinizin asıl sorununu anlamak problemin derinine inmek için onu dikkatlice dinlemelisiniz. Böylece konuya hakim olur ve yönelteceğiniz doğru sorularla müvekkilinize güven vererek memnuniyet sağlayabilirsiniz.
4-Kolay ulaşılabilir olun
Müvekkiller avukatlarını her aradıklarında onlara ulaşmak ister. Tabi ki bu her zaman mümkün değildir. Duruşmada ya da toplantıda olabilirsiniz. Müvekkilinizin size ulaşamadığı durumlarda da kısa bir süre içerisinde kendisine dönüş yaptığınız taktirde müvekkil memnuniyetini sağlamış olursunuz.
5-Müvekkillerinizi yerinde ziyaret edin
Müvekkilinizin dosyalarının üstünden geçerek yapacağınız ziyaretle onlara kendini değerli hissettirebilir ve aynı zamanda yanlarında yeni müvekkil adaylarıyla tanışabilir ve iş ağını genişletebilirsiniz.
6-Masrafları kontrol altına alın
Müvekkilinizle başladığınız iş ilişkisinde yapılacak masrafları, ödenmesi gereken harçları önceden belirtin. İhtimal dahilinde çıkabilecek masrafları müvekkilinize belirtmeyi unutmayın. Bu şekilde güvenilirliğinizi arttırabilirsiniz.
7-İşleri Zamanında Tamamlayın
Müvekkiliniz sizden ne kadar yoğun olursanız olun işleri söz verdiğiniz zamanda tamamlamanızı isteyecektir.Müvekkil memnuniyeti ve güveni sağlamak istiyorsanız en başından itibaren işlerinizi söz verdiğiniz tarihte bitirmelisiniz.
8-Sadece Ofiste Görüşmeyin
Müvekkilinizle randevularınızı sadece ofisinizde değil ,sakin bir restaurantta da gerçekleştirebilirsiniz.Bu görüşmelerin daha sosyal ve eğlenceli geçmesini sağlayarak müvekkil memnuniyeti sağlayabilirsiniz.
9-Diyaloglarıızda Seçici Olun
Müvekkilinizle ne kadar uzun saatler beraber olsanız da hep aynı mesafede olmalısınız.Samimiyetle konuşun ama asla eğitim veya maddi durumlarına göre sınıflandırmayın.Müvekkiller saygıda kusur istemezler.
10-Duruşmaları Asla Kaçırmayın
Çok yoğun olabilirsiniz, duruşmaların çakışması ve benzeri nedenlerle duruşmaya giremeyebilirsiniz. Göndereceğiniz mazeret dilekçesinin dava dosyasına girdiğinden emin olun. Mazeret için masraf göndermeyi ihmal etmeyin ve mümkünse mazeretinizi belgeleyin.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!