Güvenli İnternet Günü
İnternet günlük hayatımızda oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. Örneğin; gazete haberleri okumak, sosyal paylaşımlarda bulunmak, yakınlarımızla iletişin kurmak, e-posta göndermek, bankacılık işlemlerimizi gerçekleştirmek gibi birçok farklı alanda internet kullanıyoruz. Saydığımız bu örneklerden de anlaşılacağı gibi internet günlük hayatımızda bize oldukça fazla zaman kazandırmaktadır. İnternet bize zaman kazandırırken birtakım tehlikeleri de beraberinde getirir. Bunlar virüsler, zararlı yazılımlar ile kişisel verilerimiz çalınması gibi sonuçlara yol açabilir.
Bu tarz sonuçlarla karşılaşmayarak internetin güvenli kullanımı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacı ile her yılın ikinci ayının ikinci haftasının ikinci günü “Güvenli İnternet Günü” olarak kutlanmaktadır.
Avrupa Komisyonun Güvenli İnternet Programı tarafından desteklenen ve INSAFE tarafından organize edilen Güvenli İnternet Günü, Türkiye’de ilk kez 2010 yılında kutlanmıştır.
Güne katılan insanlar, olumlu değişime ilham vermek, çevrimiçi güvenlik konularıyla ilgili farkındalığı arttırmak ve dünya genelinde etkinliklere katılmak için bir araya gelmektedir.
Güvenli İnternet Günü Nedir
Daha iyi bir internet yaratmakta herkesi üzerine düşeni yapması konusunda teşvik etmek amacıyla; çocuklara, gençlere, ebeveynlere, bakıcılara, öğretmenlere, eğitimcilere ve sosyal hizmet uzmanlarına, bunların yanı sıra sektöre, yetkililere ve politikacılara ulaşmayı hedeflemektedir.
Güvenli İnternet Gününü Kutlamak Neler Yapabilirsiniz:
- Siber zorbalık vakalarını görüyorsanız, ne yapacağınızı ve tüm dünyadaki insanlarla ortak ilgi alanları arasında nasıl bağlantı kurup iletişim kurabileceğinizi öğrenin.
- Kimliğinizin sağlam bir şekilde korunduğundan ve hayatınızda bulunan kişilerin de korunduğundan emin olun.
- Kendinizi ve çocuklarınızı korumak için en yeni uygulamalara göz atın ve internet güvenliği ile ilgili son dakika haberleri takip edin.
- Web üzerinden paylaştığınız tüm özel bilgilerinizin güvenli olduğundan emin olun.
Güvenli internet günü ile ilgili, Güvenli İnternet Merkezi (GİM), Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) ve Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneğinin (BTİDER) birlikte yürüttüğü Açık Kaynak Dijital İçerik Üretme Proje Çağrısı 2: Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması’nın son başvuru tarihi 14 Ocak 2020 17.00’dir. Yarışma hakkında daha fazla bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!