Raporlama - 1

Hukuk Bürolarında Raporlamanın Önemi

Raporlamalar hukuk bürolarının verimliliğini ölçme ve değerlendirmede en önemli enstrümanlardan biridir.

Doğru raporlamaları ile hukuk büroları faaliyetlerini daha açıklanabilir hale getirebilir. Verimlilik konusunda teşhis koyulmasını sağlar ve öngörü performansını iyileştirir.

Düzenli raporlama ile hukuk büronuzun performansını ölçebilir ve bunu en üst düzeye çıkarabilir, bir sonraki yılın planlamalarını yapabilirsiniz.

Kullanmakta olduğunuz bir Hukuk yazılım programınız varsa, muhakkak ki içeriğinde fonksiyonel raporlamaların olması gerekmektedir.

Hukuk büronuzun performansını analiz etmenize yardımcı olacak raporlamalar nelerdir?

1- Hukuksal Hizmet Raporu

Hukuksal hizmet verdiğiniz müvekkillerinle ilgili raporlama almak istiyorsunuz?

Bu raporlama ile en çok hukuksal hizmet verdiğiniz müvekkilleri, ücret bazında en çok hizmet verdiğiniz müvekkili, en çok hukuksal hizmet veren personellerinizi ve yıllara göre eklenen hukuksal hizmet raporunu alabilirsiniz.

Bu raporlama size sadece personel performansını göstermez aynı zamanda, büronuzun verimliliğini arttıran anahtar müvekkilleriniz hakkında da bilgi verecektir.

Hukuksal Hizmet Raporu

2- Muhasebe Raporları

Büronuzdaki aylık ödediğiniz personel maaşlarını, ya da yıllık ödediğiniz elektrik veya kargo ücretini raporlamak istiyorsunuz?

En çok hangi kalemde gideriniz olmuş ya da en çok hangi personele ödeme yapılmış?

Bu tür bir raporlama ile aylık veya yıllık bütçelemenizi yaparken en doğru veriyi sağlayan destekçiniz olacaktır.

Muhasebe raporlarını sadece ofis giderleri veya personel giderleri bazında sınırlandırmamak gereklidir.

Kullanmış olduğunuz yazılım size müvekkilleriniz ödemelerini ve sizin de yapmış olduğunuz masrafları da raporlayabilme imkânı sunmalıdır.

Muhasebe Raporu

3- İcra Raporlamaları

Büronuzda işlem sayısı noktasında belki de en çok sayıya sahip olan icra dosyalarının raporlamaları gerçekten büyük önem taşımaktadır.

Bu noktada ihtiyacınız olan tek bir raporlamadan çok daha fazlası olmalıdır.

Borçlu görüşmeleri Raporu, haciz ve satış raporu veya dosyaların güncel bakiyelerini gösteren raporlamaları anlık olarak alabilmek büro verimliliğinizi artıracaktır.

Ancak yönetimsel bazda bakıldığında bu raporlamaların yanında, alacağınız en çok tahsilat yapan müvekkiller, en çok tahsilat yapan personeller, yıllara göre tahsilat tutarlarınızı da gösteren yıllık bir raporlama bütçeleme konusunda size ışık olacaktır.

İcra Raporu

4- İş Planları Raporu

Büronuzda planlanmış işlerin son halini haftalık günlük veya yıllık olarak raporlayabilmek, anlık olarak hangi işlemlerin bekleyip hangilerinin tamamlandığını görebilmek büronuzda hem zaman yönetimi sağlayacak hem de zaman verimliliğini artıracaktır

Planlanan işin hangi personelde beklediğini veya en çok iş planı tamamlayan personelinizi raporlayabilmek size objektif bir değerlendirme imkânı sunar.

Yukarıda paylaşmış olduğum raporlama maddelerinin çok daha fazlasını bulabileceğiniz “KolayOfis Hukuk Otomasyon Sistemi” ile büronuzun zaman ve performans verimliliğinizi artırabilir kullanım kolaylığıyla ulaşmak istediğiniz raporu anlık olarak alabilirsiniz.

KolayOfis Raporlama İşlemleri ve Detayları merak ediyorsanız tıklayabilirsiniz.

İş Planı Raporu
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir