KolayOfis Hesaplama Aracı-2

KolayOfis Hesaplama Aracı-2

Vekalet Ücreti Hesaplama

Konusu para olan davalarınız ve icra takipleriniz için talep edeceğiniz vekalet ücretini hesaplatacağınız alandır. Hesaplamalar penceresinin ikinci sekmesinde karşımıza çıkan bu alanda her iki durum içinde hesaplatma yapabilirsiniz. “Vekalet Ücreti Hesaplama” butonu tıklandığında “İcra Takipleri için” alanı seçili olarak gelmektedir. Tutar kısmına vekalet ücreti için hesaplama yapmak istediğiniz tutarı girerek “Hesapla” butonunu tıklamanız yeterli olacaktır. Hesaplama tutarlar arası oranlar üzerinden satır satır hesaplama yapacak ve toplam vekalet ücretini ekranın hemen altında sizinle paylaşacaktır. “Konusu Para Olan Davalar İçin” hesaplama metodu biraz daha farklıdır. Bu seçeneği işaretledikten sonra ilk olarak dava değerini ve ardından Vekalet Ücretini Hesaplamada Esas Alınacak Mahkeme tipini seçmeniz gerekecektir. Hesaplanan vekalet ücreti alanın altında yer alan hesaplama için esas alınan oranların hemen altında yer alacaktır.

SMM Hesaplama

Kesilecek Serbest Meslek Makbuzunuzun kalemlerinin hesaplatılacağı alandır. Serbest Meslek Makbuzunuzu hesaplatmak için ilk olarak “Tutar” giriniz. Tutar girilirken dikkat etmeniz gereken konu; muhatabınız vergi mükellefi ise, Net, Brüt veya Tahsil Edilen tutar girilmelidir. Eğer SMM keseceğiniz muhatap şahıs ise KDV Dahil veya KDV Hariç olarak giriş yapabilirsiniz. % 18 KDV oranı seçili olarak gelir. Diğer KDV oranlarını “KDV Oranı” alanından seçili hale getirebilirsiniz.
Sistem bu soruyu sizlere “Vergi Mükellefi mi?” olarak soracaktır. Şahıslar için “Hayır” kurumlar için “Evet” tıklamalısınız. Gelir Vergisi Kesintisi (Stopaj) ile makbuz kesmek için mutlaka “Evet” seçeneğini işaretlemeniz gerekecektir. Keseceğiniz Serbest Meslek Makbuzu için KDV Tevkifatı uygulanacaksa, “KDV tevkifat’ı uygula” kutucuğunu işaretleyerek, uygulanacak tevkifat oranını sağdaki kutucuktan seçiniz. “Hesapla” butonuna basmanız ile birlikte SMM hesabınız sayfanın altında açılacaktır.

Gider Avansı Hesaplama

Mahkemelere yatırılacak gider avansını yaklaşık olarak hesaplatacağınız alandır. Sistemin bu hesaplamayı yapabilmesi için bazı kriterleri girmeniz gerekecektir. İlk olarak gider avansının yatırılacağı mahkeme türü çoktan seçmeli alandan seçilir. Daha sonra girmeniz gereken ise dava değeri alanıdır. Taraf sayısı, avukat sayısı, bilirkişi sayısı, keşif delili (uygulanacaksa) ve tanık sayısını girerek hesapla butonuna basınız. Sistem girdiğiniz verile ışığında satır satı tüm kalemlerin hesabını çıkartacak ve satır toplamını alanın en altında sizlerle paylaşacaktır. Yukarıda bahsettiğimiz hesaplama araçlarını sağlıklı bir şekilde kullanabilmeniz için “Yıllık Güncelleme ve Destek Hizmetinden” faydalanıyor olmanız gerekmektedir. Eğer bu hizmetiniz aktif değilse hesaplamalarda kullanılan oranlar güncel olmayabilir.

KolayOfis Hesaplama Aracı-2

KolayOfis Hesaplama Aracı adlı yazımızı okumak için tıklayınız

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir