Parkinson Yasası - 1

Parkinson Yasası

Parkinson denilince aklımıza ilk gelen ne yazık ki o melun hastalık. Ancak 1955 yılında ünlü İngiliz tarihçi Cyril Northcote Parkinson yasasını ortaya çıkararak bu kelimeyi iş verimi konusunu başka bir boyuta taşımıştır. Öncelikle The Economist de bir makale olarak çıkan Parkinson yasası sonradan kitaplaştırılmıştır.

Peki Parkinson Yasası Nedir?

Parkinson Yasası - 1
Parkinson Yasası – 1

Özetle;

İş, tamamlanması için gereken süreyi dolduracak şekilde genişler. İş hayatında verimlilik sizin için önemliyse bu cümleye aşina olmanız mümkün. Kişiler üzerindeki işle ilgili zaman dilimini ne kadar genişletirse bu işle ilgili konsantrasyon dağılır. Avantaj olarak algılanan bu süre işin kalitesini artırmaz.

Bunu bir örnekle anlatmamız gerekirse; hepimiz öğrencilik yıllarımızda bir dönem içinde yapmamız gereken Dönem ödevlerimi son hafta hatta son birkaç güne sığdırarak tam not almadık mı?

Ödevleri bitirme tarihlerimiz çoğunlukta ödev teslim günü olmadı mı?

Parkinson Yasasının Nedenleri

Parkinson Yasası - 2
Parkinson Yasası – 2

Araştırmalara göre, insanlara gerçekleştirmeleri gereken bir görev verildiğinde, “bunu tamamlamak için ne kadar zamana ihtiyacım var?” Yerine “genellikle ne kadar zamana ihtiyacım var?” Diye düşündüklerini göstermektedir. Bu zihniyet insanların gereksiz yere zaman kaybetmesine ve nispeten verimsiz bir şekilde çalışmasına neden olabilir.

Bu yasayı iş hayatına uyarladığımızda çalışanlarımızın verimliliğiyle ilgili kafamızda soru işaretleri olabilir.

Bir hukuk bürosu sahibiyseniz veya çalışıyorsanız takviminize eklenen bir iş planının tamamlanıp tamamlanmadığını veya ertelenme sebeplerini görmek istemek en doğal hakkınız. KolayOfis Hukuk Otomasyon Sisteminiz varsa iş planlarınızı girebilir kendiniz haricindeki iş sorumlularına işi atayabilirsiniz. Tamamlanan iş planını tarihi ile birlikte tamamlayabilir veya nedenini belirterek erteleyebilirsiniz. Girilen iş planlarınızı tamamlanan veya bekleyen olarak iki tarih aralığında kontrol edebilir iş planı sorumlusunu filtreleyerek nokta atışlı raporlarınızı alabilirsiniz. Eğer iş planlarınızı yönetimsel anlamda raporlamak isterseniz KolayOfis Sisteminde bunu tek bir tuşla görebilmeniz de mümkün.
Grafiksel olarak, yeni açılan iş planlarınızın yıllara göre dağılımını görebilir, en çok iş kapatan 10 personelinizi veya en çok iş planı kapatılan 10 müvekkilinizin grafiksel raporuna ulaşabilirsiniz. İş hayatında zaman verimliliğini ön planda tutmuş Hukuk Bürolarına farklı çözümler sağlayan KolayOfis Hukuk Otomasyon sistemiyle tanışmanın artık tam zamanı.

KolayOfis Hukuk Otomasyon Sistemi

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir