Toplu Dava Faiz Alacak Kalemi Ekleme

Toplu Dava Faiz Alacak Kalemi Ekleme

KolayOfis dosya yapısı içerisinde, dosyaya alacak kalemi veya kalemlerinin girişinin yapıldığı bir alan bulunmaktadır. Dava değerleri ve müvekkilin borçlu olduğu icra dosyalarındaki tutarlar bu alana giriniz. Faiz başlangıç tarihi seçiniz. Alacağa hangi tipte faiz uygulandığı işaretleyiniz. Sistem bu değeri sizin için saklayacak ve güncel faizi ile birlikte karşınıza getirecektir.

Bu alana değerleri dosya açılışında ya da toplu aktarım esnasında girmemiş olabilirsiniz. Sisteme getirilen yeni özellik sayesinde tüm dosyalarınıza bu değerleri kolayca aktarmanız artık mümkün.

Toplu Dava Faiz Alacak Kalemi Ekleme Nasıl Yapılır?

Bunun için ihtiyacınınız olan sistem içerisinden taslağı almak ve bu taslağı doldurarak sisteme geri yüklemek olacaktır.

Taslak Nasıl İndirilir?

İlk olarak KolayOfis içerisinde “Dosya İşlemleri” menüsü altında yer alan “Toplu Dosya Aktar – Yönlendir” alanına girmeniz gerekmektedir. Bu alan altında toplu işlemi yapmanız için dolduracağınız taslağa ulaşabilirsiniz.  “Aktarım Tipi – Örnek Şablon” alanında sistem içerisinde yapmak istediğiniz aktarım işlemleri ile ilgili taslaklar yer almaktadır. “Toplu Dava Faiz Ekleme Taslağı” bu işlem için ihtiyacınız olan taslaktır. “Toplu Dava Faiz Ekleme Taslağı” başlığını ilgili alanda seçili hale getirdikten sonra alanın hemen sağında yer alan, yeşil, “Özel Aktarım Sayfasına Geç” butonu tıklayınız. Bu alanda yapmanız gereken aktarım taslağını hazırlamaktır. “Aktarım Taslağı Hazırla” butonuna tıklayınız. Hemen sonrasında karşınıza taslak içerisinde yer alan başlıkların nasıl doldurulacağına dair bilgi gelecektir. Dilerseniz tablonun hemen üstündeki “Bilgi Tablosunu Dışarı Aktar” butonuna basarak bilgi notunu dışarıya alabilirsiniz; aktarım şablonu doldurma işlemini bu bilgiler ışığında tamamlayabilirsiniz. Aynı tablonun sol üst köşesinde yer alan “Aktarım Taslağı Hazırla” butona tıklayınız. Böylece bilgileri girebileceğiniz taslak sizinle paylaşılacaktır. İndirilen taslağa bilgisayarınızın indirilenler klasöründen ulaşabilirsiniz.

Taslak Nasıl Doldurulur

İlk olarak taslak üzerinde Toplu Dava Faiz Hesabı ekleyeceğiniz dosyaları belirtmeniz gerekecektir. Bunun için “Sistem Numarası” alanı yeterlidir. Dosyalarınızın müvekkil, karşı taraf, esas ve mahkeme bilgilerinizi girmenize gerek kalmadan, sistem tarafından benzersiz ve otomatik olarak atanan sistem numarasını giriniz. Daha sonra tabloda yer alan “Alacak Kalemi Adı”, “Tutar”, “Faiz Türü Adı”, “Başlangıç Tarihi”, “Bitiş Tarihi” ve “Hesap Gün Sayısı” alanlarını bilgi notunda bahsedildiği şekli ile giriniz. Bilgi notunda yazılı olduğu şekli ile girmezseniz aktarımınız hata ile karşılaşacak ve aktarılamayacaktır. Şablonu doldurduktan sonra lütfen bilgisayarınıza kaydediniz.

Taslağın Aktarılması

Hazırlanan taslağın aktarılma işlemi, şablon taslağı aldığınız alandan yapılmaktadır. Şablon taslağı çeker gibi sırasıyla; “Dosya İşlemleri” – “Toplu Dosya Aktar Yönlendir” alanına giriniz. “Aktarım Tipi – Örnek Şablon” alanından “Toplu Dava Faiz Ekleme Taslağı” başlığını seçerek “Özel Aktarım Sayfasına” geçiniz. Bu alanda yapmanız gereken işlem “Hazırlanmış Taslağı Aktar” butonuna basmak olacaktır. “Aktarılacak Şablon Seçimi” başlığı altında yer alan “Dosya Seç” butonuna tıklayınız. Doldurarak bilgisayarınıza kaydettiğiniz taslağı seçiniz ve “Kontrol İşlemini Başlat” butonunu tıklayınız. Sistem taslağınızı kontrol ederek “Ön Aktarım” yapacaktır. Bu işlem sonrasında varsa hatalı satırları sizlerle hangi sütunlarda sorun olduğunu raporlayarak paylaşır. Eğer kontrol işlemi sonrasında taslağınızda herhangi bir sorun yoksa girmiş olduğunuz bilgiler sayfanın altında bir tablo içerisinde yer alacaktır. Bu noktada “Aktarımı Başlat” butonuna basınız. Ardından ekranınızda açılan bilgilendirme penceresinde aktarım işlemini başlattığınızı onaylamanız gerekecektir. İşlemler tamamlandığınızda ekranınızda açılan “Aktarım Çalışması Tamamlandı” penceresi toplu dava faiz alacak kalemi ekleme işleminin başarı ile sonuçlandığı bilgisini sizlerle paylaşacaktır.

Toplu Dava Faiz Alacak Kalemi Ekleme

Toplu Muhasebe Aktarımı adlı yazımızı okumak için tıklayınız

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir