Yeni Mezun Avukatlar İçin Büro Açma Tavsiyeleri
Hukuk fakültelerinde öğrenim gören birçok hukuk öğrencisinin en büyük hayalidir; “Diplomayı alır almaz bir büro sahibi olmak.”
Hukuk fakülteleri öğrencileri aslında mezun olup da stajlarını tamamlar tamamlamaz bir büro sahibi olmalarına hiç bir engel yoktur. Ancak büro açılırken, sağlıklı bir yatırım yapılmalı, doğru hedefler konulmalı ve bu hedefe ilerlerken izlenecek yol doğru seçilmelidir.
Henüz büro açacak yeni mezun avukatlarımız için bu yazımızla birkaç öneride bulunacağız.
Yeni Mezun Avukatlar İçin Büro Açma Tavsiyeleri
Öncelikle müvekkil potansiyelinizi gözden geçirin
Öğrencilik ve staj aşamasında, sosyo-ekonomik çevrenizde potansiyel müvekkil gözüyle baktığınız kişilere büro açmadan önce görüşmeler yapmalısınız. Bu görüşmeler sonrasında görüştüğünüz kişilerden kimlerin müvekkiliniz olacağınızı hesap etmelisiniz. Ayrıca unutmayalım ki büronuzu açmadan önce size vekalet için söz veren kişilerden bazılarının, vekalet vermek içi size söz veren potansiyel müvekkil adaylarınız, bu sözü eylemi dökmek için söz verdikleri kadar hızlı davranmayabilirler.
Potansiyel işinize göre büro seçin
Yapmış olduğunuz görüşmeler ve almış olduğunuz işler doğrultusunda başlangıç için iş kapasiteniz üç aşağı, beş yukarı belli olmuştur. Bu işler karşılığında yaklaşık olarak kazanacağınız parayı düşündüğünüzde, büronuzun ticari faaliyetini idare edebileceğiniz aylık maliyetlerinizi yaklaşık olarak hesaplayınız. Elbette gönül en güzel yerde en güzel büroyu ister ancak hepimiz biliyoruz ki güzel şeylerin kendine göre maliyeti vardır. Bu nedenle geçiminizi ve işinizin maliyetlerini karşılayabileceğiniz bir büro seçmeniz mantıklı olacaktır. İlk etapta çok kalabalık bir büro olmayacaksanız çok büyük bir büro kiralamanıza gerek yok ancak kiralamak istediğiniz büronun adliyeye olan uzaklığı, müvekkillerinizin görüşme yapmak için büronuza gelmek istediklerinde kolaylıkla ulaşıp bulabilecekleri bir rotasyonda olması, gününüzün büyük bir bölümünü büronuzda geçireceğiniz için ferah ve aydınlık olması gibi kriterleri göz ardı etmemenizi öneririz.
Bir hukuk alanı belirleyin
Genelde bireysel müvekkiller sizin hangi alanda uzman olduğunuz ile çok fazla ilgilenmezler. Ancak portföyünüzü kurumsal firma ya da firmalar ile güçlendirmek istiyorsanız belirli bir hukuk alanında güçlenerek kendinizi kanıtlamanız gerekecektir. Bu nedenle örneğin icra gibi, iş davaları gibi kendinizi belirli bir hukuk alanı belirleyerek bu alan üzerinde kendinizi geliştirerek güçlenmenizi öneririz.
İnteraktif bir web sitesi oluşturun
Her geçen gün gelişen teknoloji ve internet ağı ve ulaşımının kolaylaşması ile birlikte web siteleri ve uygulamalar sektörde söz sahibi olmaya başladı. Bu nedenle büronuzun temellerini attıktan sonra bir an önce bir web sitesi oluşturmalısınız. Bu işi yapan bir servis sağlayıcı ve web sitesi yapan ajans ile iş ortaklığına gidebilirsiniz. Sizi anlatan, dikkat çekici, kullanımı ve ulaşımı kolay bir web sitesi işlerinize mutlaka pozitif bir katkı koyacaktır.
Meslek Kuruluşlarına ve Birliklere Üye olun
Üyesi olduğunuz meslek kuruluşları ve birlikler iş çevrenizin ve olanaklarınızın gelişmesine yardımcı olacaktır. Özellikle meslek birlikleri içerisinde yapılan toplantı ve sunumlar size iş geliştirmenizde ve portföyünüze yeni müşteriler eklemeniz konusunda yardımcı olacaktır. Hatta adliyelerden alacağınız CMUK davaları, sizlerin ilk etapta durağan giden işinizin hareket kazanması ve kazanacağınız vekalet ücretleri konusunda yardımcı olacaktır.
Referanslar
Birçok sektörde olduğu gibi işiniz ile ilgili memnun ettiğiniz her bir müvekkil size yeni bir müvekkil, yeni bir iş olarak geri dönecektir. Bu nedenle vekaletini aldığınız müvekkillerinizin işini büyük bir özveri ile takip etmeniz, süreçler ile ilgili devamlı olarak bilgilendirme yapmanız ve iş ile ilgili başarınız, müvekkilinizin çevresindeki bir kişinin avukat arayışı içerisine girdiğinde çalacağı ilk kapı olacağınız anlamına gelmektedir. Unutmayalım ki; avukatlık mesleğinde ne mezun olduğunuz fakülte ne de fakültedeki not ortalamanız müvekkillerinizin dikkatini çekmeyecektir. Müvekkiliniz için önemli olan, sizin müvekkilinize verdiğiniz güven ve işinizdeki başarınız olacaktır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!