Avukatlara Beden Dili Önerileri

Avukatlara Beden Dili Önerileri

Avukatlara Beden Dili Önerileri ile hukuk kariyerinde hızlı bir şekilde başarıya ulaşmak mümkün. Hukuk sektöründe başarı elde etmek, çok çalışmak, güçlü ilişkiler kurmak ve gelişmelere ayak uydurmaktan daha fazlasını gerektirir. Özellikle çoğu avukat, başarısı için hayati önem taşıyan iş çevresi oluşturma, kişisel gelişim ve zaman yönetimi gibi unsurları listeler. Ancak bu konularda uzmanlaşmak zaman alır.

Bununla birlikte, avukatların hemen uygulayabileceği ve öğrenebileceği ve kariyerleri için büyük katkı sağlayacak başka bir unsur daha vardır.

Bu da beden dilidir.

beden dili 4
Avukatlara Beden Dili Önerileri

Illinois Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre genel iletişimin açıklamak gerekirse şunlardan oluştuğu sonucuna varmıştır: %55 görünüm ve beden dili, %38 ses tonu ve %7 kullandığınız kelimeler. Bu, tüm iletişimin %93’ünün sözsüz gerçekleştiğini ve yarısından fazlasının tamamen başkalarının hareketleriniz, vücut pozisyonunuz ve bakışınız hakkındaki algısından oluştuğu anlamına gelir.

Avukatlar doğru vücut diliyle, kendinden emin ve güvenilir görünecekler, bu da pozitif ve geliştirici iş ilişkilerinin hızlıca kurulmasına yol açacaktır.

Nasıl söylediğimiz, söylediklerimiz kadar önemlidir. Avukatlar için En İyi 5 Beden Dili İpuçları:

1. Yer kaplayın-Genişleyin-Büyüyün

Beden Dili 1

Hukuk büronuza girerken, bir konferansa katılırken veya mahkemede konuşurken hem yükseklik hem de genişlik açısından büyük düşünün. Dik durun ve alanınıza hakim olun Omurganızı ve boynunuzu uzatın. Başınızı dik tutun, çenenizi içeri sokun. İyi bir duruş genel boyunuzu artırır. Uzun, açık bir duruş gücü, güveni ve inanılırlığı ifade eder.

Genişliği artırmak için omuzlarınızı geride ve kare tutun, ayaklarınızı omuz mesafesinde açık tutun ve kollarınız yanlarınızda gevşek, dirsekleriniz hafifçe dışa doğru bükülün. Aynı zamanda konuşurken, daha fazla alana hakim olmak için hareket edin.

Aynı durum oturuşunuz için de geçerlidir. Dik oturun, geriye düz, ayaklar yere düz basın. Masadan en az 30 cm uzakta oturarak, kollarınızı kol dayama yerlerinde genişleterek ve çalışma malzemelerinizi önünüze yayarak varlığınızı genişletin.

Başın eğilmesi teslimiyet ve belirsizliği ifade eder, bu yüzden başınızı omuzlarınızda dik tutun. Fakat başınızı dik tutmak, çenenizi yukarıda tutmak anlamına gelmez – bu da kendini beğenmiş görünebilir. Müvekkillerinizi dinlerken veya iş arkadaşlarınıza danışırken, başınızı dik tutun, ancak çenenizi aşağıda kalsın.

2.  Açık Olun

beden dili 2

El hareketleriyle konuşmak bilgi ve liderlik anlamına gelir. Buradaki kilit nokta, saldırgan değil, rahat ve anlayışlı görünmektir. Özetle hareketlerinizi açık tutun. Açık hareketlerden kastedilen, açık eller ve kollar, izleyiciye dönük avuç içidir. Güvenilir duruşunuzu korumak için kollarınızı bel hizasında tutun.

Kol katlama, kapalı eller veya ellerin arkası seyirciye dönmesi gibi kapalı hareketler, konuşmacının korunaklı ve yaklaşılmaz görünmesine neden olabilmektedir.

Konuşurken ellerinizi önünde kenetleme alışkanlığınız mı var? Ellerinizi kenetlemek yerine, parmak uçlarınıza dokunmayı ve avuç içlerinizi ayırmayı deneyin. Bu “çan kulesi” hareketi, samimiyet ve açık sözlülüğü ifade eder.

3.Olumlu Yüz İfadesi

Beden Dili 3

Yüz ifadeleri, sözlü olmayan iletişim içinde en ikna edici olanıdır. Ayrıca, savunmacı veya göz korkutucu değil, açık ve söylenenlere karşı alıcı görünmek istemelisiniz. Gülümsemek çok önemlidir, ama bütün dişlerimizi gösteren bir gülümseme değil. Zorla, sahte bir gülümseme de yarardan çok zarar verebilir. İhtiyacınız olan tek şey sadece sıcak ve gerçek bir gülümsemedir. Müvekkil veya iş arkadaşlarınızla zor konuları tartışırken, yüz ifadelerinizin dikkatli ve empatiye hazır olduğundan emin olun.

Ek olarak, yüzünüzü her zaman tamamen görünür tutun. Saçınızı yüzünüzden geri çekin, ellerinizi yüzünüzden uzak tutun ve başınızı dik ve kare tutun.

4. Yansıtma

Araştırmalar, başkalarının vücut dilini ve ses tonunu yansıtmanın olumlu ilişkileri, ikna etmeyi ve sosyal etkiyi kolaylaştırdığını göstermiştir. Aynı zamanda; fark edilmeyecek kadar ince olduğu ve pozitif etkileşimlerle sınırlı olduğu sürece, bu güçlü bir taktiktir.

Müvekkilleriniz, iş arkadaşlarınız veya üstlerinizle bire bir görüşürken; konuşma hızınızı, konuşma hacminizi, vücut duruşunuzu ve küçük hareketlerinizi onlarınkine uyacak şekilde ayarlayın. Aynı zamanda Benzer ifadeleri; hareketleri ve tonu sergilemek sizi karşınızdaki kişiyle ilişkili kılar ve aranızdaki uyumu hızla artırır.

Ancak bu durum abartılırsa antipatik görünebilirsiniz. Her tür vücut dilinde olduğu gibi, yaklaşımınızı doğal ve samimi tutun.

5. Eğim

Son olarak, müvekkiller, meslektaşlar veya ortaklarınızla çalışırken, vücut pozisyonunuzu onlarınkine göre ayarlayın. Doğrudan karşınızdaki kişinin karşısında oturmak yerine, sandalyenizi eğin. Bu duruş, karşınızdaki kişiyle iş birliğine hazır olduğunuzu hissettirecektir. Benzer şekilde, ayakta dururken ve başkalarıyla konuşurken, omuzlarınızla onlarınkine açılı olarak durun. Bu konumlandırma sizi daha az tehditkâr ve daha rahat, işbirlikçi bir görünüm kazandıracaktır.

Özetle Her zaman olduğu gibi, sağlam bir el sıkışma ve iyi bir göz teması yukarıdaki beden dili hareketlerinizin tamamlayıcısı olacaktır.

Bu hareketleri yapmak size başlarda garip gelmesi olağandır. Ancak biraz pratikle birlikte alışkanlık kazanabilir ve vücut dilinizi en iyi şekilde kullanabilirsiniz.

Etkili Konuşma Yapmak İçin 10 Taktik konulu blog yazımız için tıklayın.

Avukatlara Beden Dili Önerileri

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir