Halit Çelenk Ödülleri Başvuru Tarihi

Halit Çelenk Ödülleri Başvuru Tarihi

Halit Çelenk Ödülleri ilk olarak 2015 yılında yapılmıştır. “Ödülün amacı yaşamda ve hukukta devrimci duruşun, adaletsizliğe karşı mücadelenin simgelerinden olan Halit Çelenk’in hukuk mücadelesi ve eserleri doğrultusunda, toplumsal ilişkiler ile hukuk arasında bağlantı kuran yayın, tez veya diğer eserler üretilmesini teşvik etmek” olarak resmi halitcelenk.org adresinde belirtilmektedir.

Halit Çelenk Kimdir?

1921 doğumlu Halit Bey ilkokul ve lise yıllarını memleketi Antakya’da tamamladıktan sonra 1939’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yükseköğrenimine başladı. Eşi Şekibe Hanım ile üniversitede sınıf arkadaşıydı. 1943 yılında nişanlanıp 1944 yılında evlenmişler ve 67 yıl bir ömrü paylaşmışlardır. Halit Bey birçok ceza davasında avukatlığı yapmış olsa da birkaç kez savunma sandalyesinden sanık sandalyesine geçtiği olmuştur. 90 yıl boyunca birçok mücadele veren Halit Bey’in5 Mayıs 2011 yılında bu mücadelesi sona erdi.

İlerici Avukatlar, Devrimci Avukatlar, Çağdaş Avukatlar Derneklerinin ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın kurulmasında rol almıştır. Ayrıca Çağımızda Hukuk ve Toplum Dergisini çıkarmıştır. Halit Bey’in 90 yıllık hayatına ait bilgilere, fotoğraflarına ve eserlerine https://halitcelenk.org/ adresinden erişim sağlayabilirsiniz.

Başvuru Tarihi

Halit Çelenk Ödülleri için son başvuru tarihi 28 Şubat 2023 olup. 5 Mayıs 2023 tarihinde ise tören ile ödüllerin sahibi açıklanacaktır.

Eser ve Katılımcı Koşulları

  • 1 Ocak 2020 ile 31 Ocak 2023 tarihleri arasında basılmış veya henüz basılmamış yayın, tez veya her türlü diğer eserler katılabilir.
  • Katılımcılar yalnız bir eser ile yarışmaya başvuru yapabilir.
  • Son başvuru tarihi 28 Şubat 203’tür.
  • Katılımcılar hukukçu olabileceği gibi, başka disiplinlerden de olabilir.
  • Bir (A4) sayfayı geçmemek üzere, katılımcının (ortak çalışmalarda tüm katılımcıların) adı ve soyadını, özgeç­mişini, eserin oluşturulduğu tarihi, katılımcının iletişim adresini (telefon ya da e-posta adresi ile birlikte) içeren bilgiler, eserle birlikte ayrıca gönderilmelidir.
  • Eserin ödül alması durumunda açıklama ve Halit Çelenk internet sitesinde yayınlanmak üzere 5 (beş) sayfayı geçmeyecek bir tanıtım ve özet yazısı gönderilmelidir.

Tüm bu bilgilere ve daha fazlası hakkında bilgi almak için tıklayınız

Halit Çelenk Ödülleri Başvuru Tarihi

Nobel Barış Ödülü sahibi Şirin Ebâdi – adlı yazımızı okumak için tıklayınız

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir