Ödenecek Dava Değeri Raporu Nedir?

Ödenecek Dava Değeri Raporu Nedir?

Bu ay yayınlanan güncellemelerden Ödenecek Dava Değeri Raporu; KolayOfis Hukuk Otomasyonu Sistemi programımızın Kurumsal paket kullanıcıları için özel olarak geliştirilmiştir. Bu rapora Hızlı Erişim menüsünde yer alan Tüm İşlemler alt menüsünden Sorgula ifadesine tıklandıktan sonra ulaşabilirsiniz.

Dava değerini dosyanıza kaydettikten sonra dosyanıza ait birçok tutar ortaya çıkabilir. Yargılama gideri, faiz, uzlaşma sonrası belirlenen miktar veya hakkaniyet indirimi gibi. Bu ve buna benzer işlemlerinizi dosyaya kaydettikten sonra dosyanızın dava değeri ile ilgili raporu alabilirsiniz. Bu rapor size dosyalarınızın ödenecek dava değeri hakkında detaylı bir liste verecektir. Bu raporu nasıl çekeceğinize dair detaylı bir videoyu yazımızın sonunda yer alan linkten izleyebilirsiniz.

Ödenecek Dava Değeri Rapor Başlıkları Nelerdir?

Temel dosya bilgileriniz olan; müvekkil bilginiz olan Taraf ve Karşı Taraf bilgileri ile yerel mahkemeniz Mahkeme, esas numarasının yansıdığı Dosya No, Konu ve tabi ki davayı açtığınız tarih olan Dava Tarihi.

Bu bilgilerin ardından ise raporu çekildiği gün Günün Tarihi‘ne, dava tarihinden raporu geçtiğiniz güne kadar geçen sürenin hesabının yansıdığı gün Gün‘e, TL cinsinden dava değeriniz miktarı Bölgelerden Gelen Dava Tutarı‘na, dosyanızın faiz işlemleri sekmesinden eklenecek alacak kalemlerinin toplamı Hesaplanan Faiz‘ine, TL cinsinden dava değerinizin ile faiz miktarınızın toplamına denk gelen Toplam‘a, Toplam miktarının 0,12ile çarpılmış hali Yargılama Gideri‘ne, Toplam ile Yargılama Gideri alanlarının değerlerinin toplamı Toplam Dava Tutarı‘na, Yargılama Gideri miktarının 0,8 ile çarpılmış hali Kısmi Kazanç / Kazanç‘a, Toplam Dava Tutarının 0,8 ile çarpılmış hali Uzlaşma İndirimi Sonrası‘na, Ulaşma İndirimi Sonrası miktarının 0,85 ile çarpılmış hali Hakkaniyet İndirimi Sonrası‘na, dosyanızın son durumu Durum‘a, dosyanız için en son girilen duruşma günü Duruşma Günü‘ne, dosyanızın Diğer Teminat Toplamı değişkeninde yer alan miktar Nakit Teminat‘ına, dosyanızın Hükmedilen Tutar değişkeninde yer alan miktar Ödenen‘e, dosyanızın Risk Raporundan Çıkartma Tarihinde yer alan tarih Ödeme Tarihi‘ne, dosyanızın Büro İçi Notlar alanında yer alan bilgiler Notlar‘a, dosyanızın Dava Sonuç Tarihinde yer alan tarih Kesinleşme Tarihi‘ne, dosyanızın İlgili İş Biriminde yer alan bilgi Hukuk Ofisi‘ne denk gelmektedir.

Ödenecek Dava Değeri Raporu Kullanımı – YouTube

Ödenecek Dava Değeri Raporu Nedir?

Her Hukuk Bürosu Sahibinin İhtiyaç Duyduğu 10 Rapor -1 adlı yazımızı okumak için tıklayınız

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir