Avukatlar İçin Sabah Yorgunluğunun Önüne Geçilmesi
Sabahları uyanınca kişinin kendisini çok yorgun hissetmesi, ve belkide kötü bir ruh halinde günü atlatabilecek gibi hissedemiyor olması aslında bun tanımlamalar bize sabah yorgunluğu yaşandığını göstermektedir.Sabah yorgunluğunun belirtileri arasında fiziksel yaşanan belirtiler ve hissedilen yorgunluk, isteksizlik enerji düşüklüğü gibi belirtiler bulunmaktadır.
Sabahları Yorgun Kalkıyorum Demek için Fiziksel Belirtiler
- Yataktan kalkarken baş dönmesi,
- Ağız kuruluğu,
- Belli belirsiz kas ağrısı,
- Gastrointestinal rahatsızlık,
- Sabahları kan basıncı düşüklüğü (hipotansiyon),
- Göz kuruluğu,
- Sabah saatlerinde giderek artan aşırı yorgunluk hissi.
Avukatlar İçin Sabah Yorgunluğunun Önüne Geçilmesi İçin Öneriler
Bu fiziksel belirtilerin; fiziksel rahatsızlık habercisi olabileceği gibi yorgunluk belirtilerinin; hayatı planlamakta zorlanmak, bir gece öncesi yorgunluğu atamamak, çok çalışmak, uykusuz kalmak ve düzensiz beslenmek gibi sebepler de de kaynaklanması olasıdır.
Avukatların yoğun geçen hafta içi iş tempolarında ertesi güne enerjik başlamalarının tek yöntemi; sabah yorgunluğunu atabilmeyi öğrenmek ve uygulamaktır. Avukatlar belirli iş saat aralığında çalışmakla kalmayıp müvekkillerine heran danışmanlık verir durumdadırlar. Uzun süren duruşmalar, dilekçe yazımları, uzun toplantılar ve tabi ki, akşamları aile ve sosyal hayata, kendilerine ayırdıkları zamanlarda eklenince her sabah enerjik kalkabilmek için bazı püf noktaları hayatlarında uygulamaları gerekmektedir.
Uyanma Saatini Sabitlemek
Hafta içi ve hafta sonu veya günün saat kaçta bittiği gibi konular sabah uyanma saatini etkilemektedir. Ancak maksimum enerji ile sabahları uyanmak ve sabah yorgunluğunu atlatmak istiyorsak günü tamamlama saatinden çok metabolizmayı alıştırdığımız saatte uyanmaya özen gösterilmelidir.
Alarmı Yeniden Yeniden Kurmak
Sabah çalan alarm için özellikle akıllı telefonlarda hızlı yapılan bir özellik “ertele” beş dakika beş dakika diyerek uyanma ve kalkma saatini ertelemek kesinlikle hem geç kalmaya hem de kalkıldığında istenilen enerji seviyesinde olmamaya sebep olacaktır.
Sabah İçilen İlk Su
Su içmek eylemini gece yatmadan önce yapmak vücuttaki hücreleri yenilediği gibi sabah uyanıldığında hemen bir bardak su tüketmek hem vücuda hem de kişinin ruhuna enerji verecektir.
Müzikle Uyanmak
Sabah uyandıktan sonra size enerji veren bir müzikle güne başladığınızda sabahın ilk saatlerinde oluşan yorgunluk ve bitkinliğin önüne geçmek mümkün. Bu konuda size en çok enerji veren parçayı seçmenizi öneriririz
Kahvaltı
Yorgunluğu alıp kişiyi güne hazırlayacak olan en önemli şey, protein ağırlıklı bir kahvaltı yani geç kalma telaşı ile yapılan karbonhidrat ağırlıklı atıştırmalar bize özellikle günün ilk yarısında yorgunluk ve ağırlık olarak geri dönecektir. Bu sebeple ne olursa olsun proteini almadan güne başlamamakta fayda var. Bunun için kahvaltıda peynir, yoğurt, yumurta ve mümkünse yeşillikle beraber tüketilmesi veya taze sıkışmış bir meyve suyu ile hem protein hem de vitamin konusunda ihtiyacı karşılayacaktır. Hem öğlene kadar tok kalmayı sağlayacaktır. Hem de kişinin enerjisinin düşmesini engelleyecektir.
Gün boyunca masa başında çalışan, toplantı, duruşma, dilekçe yazımı derken devamlı düşünsel olarak çalışan avukatlar için sabahları tüm bu önerilerimiz yanında bir bardak kahveyi unutmamak gerektiğini belirtiyoruz. Ve güne kahve ile başlamak için sizlere dört sebep sunuyoruz.
- Kahvenin içerisinde bulunan tanin ve antioksidanlar, kalp ve damar sağlığı açısından faydalıdır.
- Baş ağrıları için birebir.
- Kafein, astım krizi riskini azaltır, kalp içinde kan sirkülasyonunu destekler.
Güne enerjik başlayın ve stresten kurtulun… Enerjik başlanılan bir gün konsantrasyonu yüksek bir iş gücü ve gün sonunda daha az yorgunluğu beraberinde getirecektir.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!