21. Yüzyılda Avukatlar

21. yüzyılda hukuk endüstrisi içerisinde yer alan çalışanlar ve ilerleyen yıllarda bu endüstri içerisine dahil olmak isteyenler için, çok aydınlık ve kolay günler yer almıyor. Artan rekabet ortamı, hukuk fakültesi mezunlarının her geçen gün artması, Adalet Bakanlığı ‘nın bazı işlemlerin avukatsız olarak yapılabilinmesine imkan sağlaması ve daha bir çok sebepten ötürü avukatları çok daha zor günler bekliyor. Yaşabileceğiniz olumsuzlukların önüne geçmek için sadece azimle çalışmak yeterli olamayabilir. 21. Yüzyılda Avukatlar ‘ın daha fazla başarılı olması için bir kaç hamle yapmalarında fayda olacaktır. Bu noktada “21. Yüzyılda Avukatlar ‘ın Edinmesi Gereken 5 Yeni Görev” i sizler için derledik.

İşte 21. Yüzyılda Avukatlar ‘ın

Edinmesi Gereken 5 Yeni Görev

Başlığın ayrıntılarına geçmeden önce kısa bir açıklama yapmakta fayda olacaktır. Hukuk fakültesi mezuniyeti sonrasında avukat olarak göreve başladıktan sonra, sadece hukuk bürosu açmak veya bir hukuk bürosunda çalışmak dışında da görevlerde yer alabilirsiniz. Her yeni veya eski avukatın en büyük hayali, hukuk bürosu açmak ve müvekkillerini en iyi şekilde savunmak olarak gözüküyor. Ancak artan rekabet, hukuk bürosu sayısı ve benzeri sebeplerden ötürü, artık hukuk bürosu açmanın dışında da, yine avukat olarak ancak farklı alanlarda hizmet vermeyi düşünmeniz gerekiyor. “21. Yüzyılda Avukatlar ‘ın Edinmesi Gereken 5 Yeni Görev” başlığımızda hukuk büronuzun yanında hangi işleri yapabileceğinizi hazırladık diyebiliriz.

Yönetici Olarak Avukat

Yönetici Olarak Avukat

Yönetici Olarak Avukat

Daha önceden de karşılaşmış olduğunuz durumlardan bir tanesidir, üst düzey şirketlerin, yönetim kurullarında avukatlar ile karşılaşmak. Özellikle ülkemiz ve dünyada ki hukuk bürolarının her geçen gün büyümesi sonucunda avukatlar, sadece hukuki bilgileri ile değil, bu bilgilerin şirket yararına nasıl kullanılabilineceği ve işletme açısından yönetim anlamında ne gibi konulara dikkat edilmesi gerektiği konusunda git gide uzman hale gelmeyi başardılar. Siz de bir hukuk bürosu sahibi veya çalışanı olabilirsiniz. Bunun yanı sıra şirket yönetimi ve düzeni, hukuki anlamda kurumsal işletmelerin dikkat etmesi gereken hususlar doğrultusunda kendinizi geliştirerek, çok ünlü bir şirketin yönetim kurulu üyesi olabilirsiniz. Son dönemlerde oldukça revaçta bir uygulamanın olduğunu da hatırlatalım.

Üretici Olarak Avukat

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere gibi ülkelerde avukatlar üreticilik anlamında da kendilerine maddi kazanç sağlamayı başarmışlardır. Üretim tabirini kullanırken tabi ki ahşap bir masa veya bilgisayar parçasından söz etmiyoruz. Ancak bu ürünler ile sizlere sunulan kullanıcı kılavuzları, varsa sözleşmeleri ve tüketici hakları ile ilgili detaylar avukatlar tarafından hazırlanmaktadır. Bu noktada aynı hizmet ülkemizde de pek tabi ki verilmektedir. Ancak az önce bahsetmiş olduğumuz ülkelerde avukatlar ürüne göre hazır sözleşmeleri sanal ortamda satmaktadırlar. Örneğin, bir kobi ( küçük veya orta ölçekli işletme ) sürekli olarak bir hukuk bürosu ile çalışamayabilir veya bünyesinde hukuk departmanına sahip olamayabilir. Ancak eğer bir üretim faaliyetinde bulunuyor ise satış sözleşmesi, mesafeli satış sözleşmesi, tüketici hakları gibi bir çok konuda doküman ve bilgiye ihtiyaç duyabilir. Hal böyle olunca Amerikalı avukatlar tarafından başlatılan uygulamada ürüne göre sözleşmeler sanal ortamda hazır olarak satılmaktadır. Az öncede bahsetmiş olduğumuz kobinin ahşap bir masa üretip sattığını varsayalım. Dikkatli hazırlanmış bir kullanım talimatı, satış sözleşmesi gibi önemli dokümanlara ihtiyaç duyacaktır. Aksi halde bir çok sorun ile karşılaşabilir. Hazırlaması gereken bu dokümanları bir hukuk bürosundan destek alarak hazırlayabilir. Ancak ücreti biraz daha pahalıya gelebilir. Bunun yerine hazır olan sözleşmelerden faydalanabilir. Bu tip kesimlere de hitap edebilmek adına farklı noktalarda hizmetlerinizi müvekkillerinizi sunabilirsiniz.

Milletvekili Olarak Avukat

Üretici Olarak Avukat

Üretici Olarak Avukat

Son yapılacak olan 7 Haziran 2015 seçimlerinde ki milletvekili adaylarının hatrı sayılır bir kısmını avukatlar oluşturuyor ( 2015 seçimlerinde kaç tane avukatın milletvekili adaylığı için yarışacağını merak ediyorsanız, ” 2015 Seçimlerinde Avukatlar “ yazımızı inceleyebilirsiniz ). Peki neden avukatlar Türkiye Büyük Millet Meclisi ‘nde yer almak istiyor. Avukatlık mesleğinin en temel görevi mevcut yasalar ile müvekkillerini savunmak veya haklarını aramaktır şeklinde kaba bir tanımlama yapabiliriz. Mevcut yasaların yetersiz gelmesi, sürekli düzenlenmesi ve yenilenmesi gerektiğinden, avukatların da yasa oluşturma ve yasa koyma konusunda uzman bir grup olduğundan milletvekili olarak avukatların görev yapması kaçınılmaz olur. Hem maddi yönden avukata büyük bir katkı sağlarken hem de hızlı ve daha düzenli ilerleyen yargı sistemi sayesinde ülkemiz insanları içinde önemli bir durumdur, avukatların milletvekili olarak görev alması. Zaten bu durumu bir çok avukatta görmüş olacak ki üç büyük partinin toplam milletvekili adaylarına bakıldığında her altı milletvekili adayından bir tanesinin avukat olduğu rahatlıkla gözlemleniyor.

Bilgi Mühendisi Olarak Avukat

Yurt dışında ki bir çok hukuk bürosu vekillik görevinin yanı sıra, yargının geleceği konusunda analizler yaparak bunları yine müvekkillerinin hizmetine sunuyor. Yargının geleceği nedir ve ne işe yarar gibi sorular aklınıza geliyor olabilir. Ancak yargı sisteminde en ufak bir değişiklik dahi, kocaman bir şirketin batmasına veya küçücük bir şirketin bir dev haline gelmesini sağlayabilir. Bu sebeple geleceğini daha iyi görmek, olası sorunların önüne geçebilmek için bir çok şirket bu konuda hukuk bürolarını hatrı sayılır ödemeler yapıyorlar. Örneğin, devlet tarafından belirli kotalar ile sınırlandırılmış olan ürün faaliyetlerinde yeni bir düzenleme meydana gelebilir. Bu noktada önceden buna hazırlıklı olan firmalar diğerlerine göre bu düzenlemeye karşı çok daha hızlı şekilde adapte olabilir ve karını maksimize edebilir. Şirketlerin karını arttırması anlamında, hukuk bürolarının bu yönlü hizmet vermesi avukatların da kazancını arttırabilir.

Yatırımcı Olarak Avukat

Bilgi Mühendisi Olarak Avukat

Bilgi Mühendisi Olarak Avukat

Ülkemizde her ne kadar hukuk büroları bir işletme şeklinde faaliyet gösteremesede bir çok alanda yatırım yapabilmektedirler. Özellikle son yıllarda popüler olan melek yatırımcılık konusunda bir çok avukat, gelecek gördüğü şirketlere yatırım yapabilmektedir. Bu da avukatlar için yeni bir kazanç kapısı haline gelmektedir. Her ne kadar daha çok yaygın bir uygulama olmasa da, yapılacak olan yatırımlarda aracı olarak rol oynayan hukuk büroları çok daha fazla. Örneğin, geçtiğimiz günlerde evidea.com sitesine yapılan 3 milyon dolarlık yatırımda, en önemli rollerden birini Bener Hukuk Bürosu üstlenmişti. Bu görevi son derece başarılı bir şekilde yerine getiren hukuk bürosu, hem yatırımcı şirkete hem de yatırım alan şirkete büyük katkı sağlamıştır.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir