Diyarbakır Adliyesine Nasıl Gidilir
Eğer işiniz gereği Diyarbakır’ a seyahat edecekseniz ve daha önceden Diyarbakır’ a hiç gitmediyseniz mutlaka iş zamanı haricinde kendinize kentte vakit geçirmek için zaman ayırmalısınız. Bir gece kalamıyorsanız bile dönüş biletinizi olabilecek en geç saate alarak bunu sağlayabilirsiniz.
Diyarbakır Havalimanından, Diyarbakır Adliyesine Nasıl Gidilir?
Öncelikle Diyarbakır havalimanı neredeyse şehir içerisinde kalmaktadır. Diyarbakır Havalimanına iniş yaptıktan sonra havaalanının önünden kalkan Belediye otobüslerine binebileceğiniz gibi sadece 10 Km. uzaklıkta bulunan Diyarbakır Adalet Sarayı’ na 10-15 dakika da ulaşabilirsiniz. Bu kısa yolculuk için taksinin yazacağı ücret 25,00-TL – 30,00-TL civarında olacaktır. Havalimanının önünden kalkan belediye otobüsleri Adalet Sarayına giderken şehir içinde çok dolaşmakta ve birçok durakta durmaktadırlar. Bu nedenle 10 km. lik yol eğer Belediye Otobüslerini tercih ederseniz sizin için sorun yaratabilir.
Diyarbakır belediye otobüsleri ile ilgili detaylı bilgiye bu alandan ulaşabilirsiniz.
Diyarbakır Havalimanından, Diyarbakır Adalet Sarayı’na, en rahat ve en kolay ulaşım ticari taksi olması nedeni ile sizlere alternatif ulaşımlardan bahsetmeden adliye çıkışında neler yapabileceğinize dair birkaç öneride bulunacağız.
Diyarbakır Adliyesinden Sonra Nereye Gidilir?
Diyarbakır Adalet Sarayına yaklaşık 1500 metre uzaklıkta bulunan Tarihi Hasanpaşa Hanına giderek mutlaka bir dibek kahvesi içmelisiniz. Elazığ Caddesinden geçerek meşhur Dağkapı semti üzerinden keyifli bir yürüyüş yaparak bu hana ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 450 yılık geçişe sahip Tarihi han Sokullu Mehmet Paşa’nın oğlu tarafından 1572-1575 yılları arasında yapılmıştır. Han çok iyi korunarak bugünlere kadar gelmiş ve tarihi boyunca konaklama ve ticaret merkezi olarak kullanılan han hala içerisinde çeşitli kahve evleri, baharatçılar, kumaşçılar gibi birçok işyerine ev sahipliği yapmaktadır. Eğer hayatınızda ilk defa dibek kahvesi içiyorsanız paket olarak satın alarak evinize ve işyerinize götüreceğinizden eminiz.
Diyarbakır Adliye Sarayından, Tarihi Hasanpaşa Hanına yürürken yolunuzun üzerinde birçok restaurant bulunmaktadır. Yolunuzun üzerindeki bu restaurantlardan “Kemikli Evi” ni sizlere tavsiye ederiz. Diyarbakır ve Doğu Mutfağının yöresel lezzetlerini deneyebileceğiniz en lezzetli mekanlardan biridir.
Diyarbakır Adliyesinden Sonra Başka Nereye Gidilir?
Kemikli Evinden çıktıktan 100 metre sonra karşınıza Ulu Cami gelecektir. Anadolu’ nun en eski camisi olan Ulu Cami Selçuklu Döneminde 1200 lü yıllarda yapılmıştır. Büyük Selçuklu Mirası olarak geçen ve hala kullanımda olan caminin yapımında genel olarak taş ve çok az tuğla kullanılmıştır. Geçerken içeriye girip en azından avlusunda bir tur atarak o tarihi havayı koklamanızı öneririz.
Mevsimine göre yürüyüşünüz boyunca meyankökü şerbeti ve rehan şerbeti satan seyyar şerbetçilerle karşılaşacaksınız. Meyankökü şerbeti oldukça meşhur bir yöresel şerbet olmasına rağmen herkesin damak tadına hitap etmemektedir. Sağlığa birçok faydası bulunan şerbetin çok fazla tüketilmemesi gerekmektedir. Nitekim biz Reyhan Şerbetini daha çok sevmiştik.
Diyarbakır Adliyesi ve bu saydığımız rut içerisinde Ziya Gökalp Müzesi, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi Balıkçılar Kapalı Çarşı, İskender Paşa Konağı, Diyarbakır Surları ve bu surlara ait Urfa Kapı Çift Kapı, Dağ Kapı, Sur İçi, Sümüklü Han gibi birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Kalan vaktiniz nispetinde fırsat bu fırsat hazır Diyarbakır’a gelmişken gezdiğiniz, gördüğünüz yanınıza kar kalacaktır.
Bu arada Diyarbakır Barosu’na kayıtlı avukat sayısını merak ediyor iseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!